Χρ.Δρίβας: «Η Ελλάδα χειρίζεται άψογα τον πόλεμο νεύρων του Ερτογάν»

Σε συνέντευξη του στο Ράδιο «Αλήθεια»
Τετ, 12/08/2020 - 10:28

Τις ανησυχίες του για την εξέλιξη της κατάστασης με την Τουρκία αλλά και τους φόβους του σχετικά με ένα «ατύχημα» που μπορεί να προκληθεί από τον πόλεμο νεύρων που διεξάγεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, εξέφρασε στο «Ράδιο Αλήθεια» ο αντιστράτηγος ε.α Χρήστος Δρίβας.

Ο κ. Δρίβας χαρακτήρισε ως ένα «παιχνίδι ψυχολογικών επιχειρήσεων» τις κινήσεις Ερτογάν, χαρακτηρίζοντας τις «ημιπαράφρονες», ενώ υπερασπίστηκε με επιχειρήματα την στάση που κρατάει η Ελλάδα.

Το «Οruc Reis», μπορεί να βρίσκεται πάνω από την Ελληνική Υφαλοκρηπίδα, αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να εγείρει νομικά ζητήματα καθώς δεν υπάρχει οριοθετημένη ΑΟΖ», ανέφερε ο κ. Δρίβας συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για ένα πολιτικό πλοίο που δεν μπορείς να το βυθίσεις».

«Η Ελλάδα κάνει πολύ καλά και παρακολουθεί με ψυχραιμία την κατάσταση», τόνισε ο αντιστράτηγος ε.α.

Την εκτίμηση ότι σε ένα πόλεμο νεύρων, όπως χαρακτήρισε όλο το σκηνικό που διαμορφώνει η Τουρκία  στον νοτιοανατολικό Αιγαίο, μπορεί να συμβεί ένα ατύχημα που θα πυροδοτήσει ένταση, κατέθεσε ο κ. Δρίβας υπογραμμίζοντας ότι ο αριθμός των στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή είναι μεγάλος.

Πάντως ο αντιστράτηγος ε.α δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα πολλά, εσωτερικά και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τούρκος πρόεδρος συμπληρώνοντας με νόημα ότι η Ελλάδα έχει σαφή υπεροχή!

Σχετικά Άρθρα