Hσυχία, τάξη και… Λειτουργίες των Θεοφανίων

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 06/01/2021 - 09:28

Χωρίς κανένα πρόβλημα, με απόλυτη τάξη, με αυστηρά μέτρα προστασίας, με τήρηση του περιορισμένου αριθμού εισερχομένων, σε όλες τις Εκκλησίες του νησιού πραγματοποιήθηκαν οι Λειτουργίες της ημέρας των Θεοφανίων.

Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν άκρως διακριτική και περιορίστηκε στην απλή διέλευση περιπολικών πλησίον των Ιερών Ναών.

Από την Ιερά Μητρόπολη Χίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος ευχαριστεί πατρικώς όλους τους ιερείς του, τα μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων, τους νεωκόρους και τους πιστούς, οι οποίοι έδειξαν ότι με την ακλόνητη πίστη στον Εν. Ιορδάνη επιταφέντα τριαδικό θεό και την κοινωνική υπευθυνότητα, που τους διακρίνει, αποτελούν τον ασφαλή πυλώνα της πατρίδος για την ανιμετώπιση οποιασδήποτε κρίσεως.
Επίσης επευλογεί τον Διευθυντή και τα στελέχη της ελληνικής αστυνομίας στην Μητρόπολη μας, που με πνεύμα διακρίσεως συνέβαλαν στην αποφυγή των ανεπιθύμητων ενεργειών και στην πραγματοποίηση των επιθυμητών ιερών πράξεων. Συγχαίρει δε για τους αρίστους χειρισμούς του τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διοικητή Κύριο Ντουρουντού, με τον οποίο είχε προσωπικώς διαρκή επικοινωνία και συνεργασία και εύχεται το φως της τρισσοφάους θεότητος να φωτίζει όλο τον κόσμο. Τέλος διαβεβαιώνει τους πιστούς ότι ετελέσθησαν όλα όσα έπρεπε, με ακριβή και διακριτικό τρόπο.

me_isyhia_taxi_kai_metra_i_leitoyrgia_ton_theofanion

Ησυχία πλήρης και στον Βροντάδο
Ιερός ναός Ταξιαρχών Μεστών

Σχετικά Άρθρα