Η άμεση αντίδραση των Ψαριανών πρόλαβε τα χειρότερα στην φωτιά του Σαββάτου

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 08/06/2020 - 13:49

Στην φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στα Ψαρά  και τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν κάτοικοι και πυροσβέστες αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην ΑΛΗΘΕΙΑ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου Γιάννης Βουράκης.

Ο κ. Βουράκης τόνισε τις προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο ο δήμαρχος Ψαρών Κώστας Βρατσάνος όσο και κάτοικοι του νησιού, προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωση της φωτιάς κάτι όμως που ήταν πολύ δύσκολο λόγω των ανέμων που επικρατούσαν.

«Αμέσως ο δήμαρχος των Ψαρών με το όχημα που υπάρχει αλλά και με την συμβολή υδροφόρας προσπάθησε μαζί με τους κατοίκους να ελέγξουν την φωτιά αλλά ήταν αδύνατο» τόνισε ο κ. Βουράκης συμπληρώνοντας ότι οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν και το σκάφος ανοικτής θαλάσσης του λιμενικού που μετέφερε πυροσβέστες να προσεγγίσει.

Πάντως ο διοικητής της Π.Υ Χίου αναφέρει ότι τόσο οι Οινούσσες όσο και τα Ψαρά που δεν διαθέτουν πυροσβεστικό Σταθμό δεν κινδυνεύουν ιδιαίτερα καθώς το είδος της βλάστησης και τα μέσα που διαθέτουν μπορούν να  προστατέψουν αν χρειαστεί τους οικισμούς.

Παράλληλα ο Διοικητής της Π.Υ τόνισε για μια ακόμη φορά ότι δεν ανάβουμε φωτιά την αντιπυρική περίοδο για κανένα λόγο, ενώ ζήτησε από τους  ιδιοκτήτες οικοπέδων να τα καθαρίσουν.

Τέλος ο Γιάννης Βουράκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή της ΒΙΑΛ τονίζοντας ότι έχει ζητηθεί από τον Δήμο Χίου να πραγματοποιηθεί καθαρισμός των χωραφιών που βρίσκονται περιμετρικά προκείμενου να μην υπάρξουν προβλήματα σε περίπτωση φωτιάς για την ευρύτερη περιοχή των Καμποχώρων.

 

 

i_amesi_antidrasi_ton_psarianon_prolave_ta_heirotera_stin_fotia_toy_savvatoy

Σχετικά Άρθρα