Χίος, Δευτέρα 20 Αυγούστου

Η δράση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Χίου

Τρί, 22/05/2018 - 17:03
αρχείο

Οπως ενημερώνει το γραφείου τύπου του Δήμου Χίου, τις ημέρες αυτές ολοκληρώθηκε, από τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Χίου, η ετήσια δράση του Κέντρου σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Συγκεκριμένα κατά το σχολικό έτος 2017-2018, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 20 επισκέψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια του νομού και  ενημερώθηκαν 225 εκπαιδευτικοί σχετικά με το Κέντρο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Επιπλέον αποτέλεσε ένα καθοριστικό βήμα για το άνοιγμα και την διατήρηση ενός διαλόγου, και μακροπρόθεσμα μιας συνεργασίας, με την κοινότητα των εκπαιδευτικών. Στόχοι της δράσης ήταν:

  • Η Ενημέρωση για την στελέχωση του Κέντρου, τις υπηρεσίες, την ομάδα στόχο και το πλαίσιο της υποδοχής.
  • Η Ευαισθητοποίηση για ζητήματα έμφυλης βίας και κοινωνικού αποκλεισμού.
  • Η Παραπομπή γονέων στο Κέντρο ή δικτύωση με άλλες κοινωνικές υπηρεσίες.
  • Η Πρόληψη του φαινομένου της έμφυλης βίας και διαχείριση ζητημάτων ισότητας των φύλων μέσα από την συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και συμμετοχή σε δράσεις που διοργανώνονται στο σχολικό πλαίσιο, όπως είναι οι θεματικές εβδομάδες.

                Ευχαριστούμε τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα μας καθώς και τα στελέχη του ΚΕΣΥΠ Χίου για την συνδρομή τους στην οργάνωση των επισκέψεων προς τα σχολεία.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 20/08/2018 - 06:31

"Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών Χριστιανών ότι την Τετάρτην 22ουτρέχοντος μηνός και ώρα 8ην μ.μ εις το Ιερό Ναό Παναγίας Ερυθιανής Βροντάδου θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κου Μάρκου. Ακολούθως θα λάβει χώρα η περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Θεοτόκου με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου και άλλων φορέων και την 11 μ.μ. θα τελεσθεί η καθιερωμένη αγρυπνία επί την απόδοσιν της εορτής της κοιμήσεως της Θεοτόκου."