Η έλλειψη εμπιστοσύνης στο Υπουργείο, η κύρια αιτία της απόρριψης του ΠΡΟΚΕΚΑ στο Μερσινίδι

Από το Ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Παρ, 02/06/2017 - 12:03
Ηχητικό απόσπασμα: 

Η έλλειψη εμπιστοσύνης για τις προθέσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν εκείνη που βάρυνε στην απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής Μερσινιδίου για την μη παραχώρηση του χώρου προκειμένου να λειτουργήσει – έστω και προσωρινά- το ΠΡΟΚΕΚΑ.

Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο αίτημα του Υπουργείου, ενώ στην επικοινωνία που είχε ο νομικός σύμβουλος της Μονής, Κώστας Βεργίνας με νομικούς συμβούλους του Υπουργείου, αν και ζητήθηκε, δεν υπήρχε καμία έγγραφη δέσμευση, ούτε για το χρόνο που θα ίσχυε η παραχώρηση, ανέφερε στο Ράδιο «Α» ο κ. Βεργίνας.

«Το Ηγουμενοσυμβούλιο δεν επηρεάστηκε από άλλες αποφάσεις, όπως του τοπικού συμβουλίου», συνέχισε ο νομικός σύμβουλος της Μονής, επισημαίνοντας ότι τρεις είναι οι λόγοι της απόρριψης του αιτήματος που υποβλήθηκε από τους τοπικούς Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο Χίου, ο κύριος εκ των οποίων – κατά την άποψή του – ήταν αυτός που προαναφέρθηκε και οι δύο άλλοι αφορούν το ότι η λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου δεν είναι σύμφωνη με το εκκλησιαστικό δίκαιο και δεν είναι σύμφωνη με τους ιερούς κανόνες και τις παραδόσεις της ορθοδόξου εκκλησίας.

Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη

Σχετικά Άρθρα