Χίος, Παρασκευή 19 Απριλίου

Η επέτειος των Σφαγών της Χίου στο Μελανιός

Δευ, 15/04/2019 - 10:11

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελανιούς «Η Μέλαινα ΄Ακρα» ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, η τιμή της μνήμης των μαρτυρικών θυμάτων των Σφαγών της νήσου μας το 1822 θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Μελανιός  τη δεύτερη Κυριακή μετά το Πάσχα, στις 12 Μαΐου,  βάσει του προγράμματος που θα ανακοινώσει προσεχώς η Περιφερειακή Ενότητα Χίου. Προσκαλεί δε   τη χιακή κοινωνία να προσέλθει για τη σχετική τιμή στον τόπο, όπου συντελέστηκε η μεγαλύτερη θυσία για την Εθνική μας Παλιγγενεσία (10.000 νεκροί και 12.000 αιχμάλωτα γυναικόπαιδα), και κάθε σχεδόν σημερινή οικογένεια έχει κάποιο μακρινό πρόγονο ή συγγενή συνδεόμενο με τη θυσία στην ακριτική αυτή  περιοχή.  

Σχετικά Άρθρα

Απαντήσεις από την ψυχολόγο Άννα Καλυμνιού Book Cafe
Παρ, 19/04/2019 - 13:34

την Παρασκευή 3 Μαϊου στις 7 μ.μ.  στο Book Cafe, θα πραγματοποιηθεί ομιλία και θα ακολουθήσει συζήτηση με την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Άννα Καλυμνιού, με θέμα:  Διατροφή και συναίσθημα.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που θα τύχουν απάντηση είναι τα παρακάτω:
-Πώς συνδέεται η διατροφή με τα συναισθήματά μας;
-Πώς χτίζεται η σχέση μας με το φαγητό σε βάθος χρόνων;
-Πότε η σχέση αυτή διαταράσσεται;

H Άννα Καλυμνιού είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια με καταγωγή από τη Χίο. Εργάζεται με έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπου και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου. Ταυτόχρονα παρέχει συνεδρίες μέσω διαδικτύου σε όσους ζουν εκτός Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στο Χαμόγελο του Παιδιού, σε Σχολές Γονέων, στο Νοσοκομείο Χίου και σε Δήμους. Επιπλέον συνεργάζεται με κολέγια και φορείς επαγγελματικής εξειδίκευσης, διδάσκοντας μαθήματα ψυχολογίας, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.
Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα «Ψυχοχρώματα», η Άννα Καλύμνιου  "Ο καθένας είναι μοναδικός. Έχει τη δική του ιστορία ζωής, διαθέτει μοναδικά χαρίσματα και ταλέντα που τον καθιστούν ξεχωριστό ανάμεσα στους άλλους. Παρά τη διαφορετικότητά μας, o «πυρήνας» μας είναι κοινός: ο ανθρώπινος… άρα δυσκολίες, αδυναμίες και προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζουμε όλοι: αφορούν στη σχέση με τον εαυτό μας ή και με τους άλλους, στη σχέση με το σώμα μας, αλλαγές στη ζωή μας, αυτά που επιλέγουμε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας.

Υποθέτουμε συχνά ότι καλή υγεία σημαίνει μόνο απουσία νόσου, όμως στην πραγματικότητα υγιείς είμαστε όταν έχουμε καλή διάθεση, χαρά, ενέργεια και όρεξη για ζωή! Άραγε πόσο «υγιείς» είμαστε;"