Η Εθελοντική Ομάδα ΘΑΛίΑ στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV. Πόρτα στο φως για κάθε ηλικία!...

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 09/02/2020 - 07:35

Με άνοιγμα για συμμετοχή στους ανθρώπους όλων των ηλικιών που αναζητούν τη δημιουργικότητα και τη χαρά μέσα από την παρέα και την όμορφη κοινωνική, πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα, μίλησαν η Πρόεδρος Ελευθερία Λυκοπάντη και τα ενεργά και δραστήρια μέλη της Εθελοντικής Ομάδας για την Τρίτη Ηλικία ΘΑΛίΑ, στην Ευγενία Κώττη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στις 12 στον ευήλιο και άνετο χώρο της καφετερίας του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου, όπου πραγματοποιούν κάθε Τρίτη πρω'ί' τις συναντήσεις τους για πρόβες θεατρικών παραστάσεων και μουσικών εκδηλώσεων, για συζήτηση και διοργάνωση δράσεων, επιστημονικών και φιλολογικών διαλέξεων, εκθέσεων πάσης φύσεως και καλλιτεχνικού περιεχομένου...και συχνά για τη γυμναστική τους!...

Όλοι τόνισαν ότι η ομάδα αυτή τους δίνει ζωντάνια και χαρά και ταυτόχρονα την ευκαιρία για μια πλούσια σε καθημερινές θετικές εμπειρίες κοινωνική ζωή, που τροφοδοτεί με δημιουργικά ερεθίσματα ηλικιωμένους και νέους.

Άλλωστε οι πιο ''νόστιμες'' και δημιουργικές παρέες, είναι αυτές που διαθέτουν ποικιλία ηλικιών και μπορούν να καλύψουν και να απολαύσουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και σκέψεων που αντλούν και εκπέμπουν δυνάμεις που κινούνται εύστοχα στο παρόν στο παρελθόν και στο μέλλον.

Η αλληλεγγύη των γεννεών είναι η πιο αυθόρμητη και φυσική ηθική ανάγκη του ανθρώπου. Ποιός κεντρικός ήρωας κινηματογραφικής περιπέτειας θα μπορούσε να σταθεί, αν παρατούσε τον αδύναμο ή πληγωμένο σύντροφό του στην έρημο να τον φάνε τα όρνια, προκειμένου να επιτύχει το οποιοδήποτε έργο του;!...Όλα θα γκρεμίζονταν με μιας σαν χάρτινος πύργος.-

Όλοι μπορούμε να αφιερώσουμε κάποια απογεύματα και κάποια πρωϊνά για να πάμε με τους ηλικωμένους και βραδυκίνητους γονείς ή τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας για ψώνια, για καφέ, για προσκύνημα π.χ. και για βόλτα στο Μερσινίδι, ή στο γήπεδο και στο γυμναστήριο γιατί όχι...ή πολύ όμορφα κι απλά στο Ομήρειο και στην πλατεία για μια συναυλία ή ένα θέατρο!...Είναι κάτι που αναζωογονεί και τα παιδιά και τους νέους που σίγουρα εισπράττουν πολύτιμα ψυχικά και πνευματικά εφόδια...αλλά και χαρά...από τέτοιες συναντήσεις!...

Με αυτό το πνεύμα μίλησε η Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας για την Τρίτη Ηλικία ΘΑΛίΑ, η αγαπημένη μας Φιλόλογος Καθηγήτρια και ''συνώνυμη'' της Χορωδίας της Χίου, η Μαέστρος της καρδιάς μας Ελευθερία Λυκοπάντη...και κάλεσε, μέσα από την ευαίσθητη και γεμάτη συνέντευξη που πραγματοποίησε η Ευγενία Κώττη, όλον τον κόσμο και όλες τις ηλικίες να συμμετέχουν στις δράσεις και τις συναντήσεις της Εθελοντικής Ομάδας ΘΑΛίΑ που όπως τόνισε δημιουργήθηκε αρχικά από μία δική της εσωτερική ανάγκη για να προσφέρει και να προσθέσει δράση, χαμόγελο και ζωή στην ηλικιωμένη μητέρα της.

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας ΘΑΛίΑ που πολλές φορές μας έχουν δώσει χαρά με τα όμορφα Θεατρικά Σκετς που παρουσιάζουν και τα τραγούδια τους, είναι όλα γεμάτα ζωντάνια και είναι γνωστά τα ταλέντα και η πολυποίκιλη κοινωνική δράση και προσφορά τους στη Χίο από τη νεαρή ηλικία τους. Τόνισαν ότι ποτέ δεν είναι αργά για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και να ξεδιπλώσουμε ένα ταλέντο μας που δεν είχαμε την ευκαιρία να το ενεργοποιήσουμε στα νιάτα μας. Στους κόλπους της ομάδας υπάρχουν δραστήρια μελή ακόμα και 98 χρονών που τραγουδούν, χορεύουν και παίζουν θέατρο.

Χθες πραγματοποιήθηκε από την ΘΑΛίΑ, μια ενδιαφέρουσα και πολύ χρήσιμη επιστημονική ημερίδα στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο από τις 9 το πρω'ί' έως τις 8 το βράδυ, με θέμα...''Κατάθλιψη. Ανοίγουμε την πόρτα της στο φως''.

Η συνέντευξη της Ευγενίας Κώττη θα προβληθεί τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 8.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV με επανάληψη στις 12.00 το βράδυ.

Δ. Ζαφείρης

imerida_gia_tin_antimetopisi_tis_katathlipsis

Σχετικά Άρθρα