" Η Χίος μπορεί να μπει στους κορυφαίους περιπατητικούς προορισμούς "

Τρί, 18/08/2020 - 14:48

Θετικά υποδέχθηκε τα νέα δεδομένα που φέρνουν όλο και πιο κοντά την υλοποίηση της περιπατητικής διαδρομής των 94 χλμ. ο πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι μονοπατιών της Χίου» Γιώργος Χαλάτσης, τονίζοντας ότι ο σύλλογος θα είναι στο πλευρό της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

«Θέλει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να υλοποιηθεί αυτό το έργο», ανέφερε στο «Ράδιο Αλήθεια» ο κ. Χαλάτσης, συμπληρώνοντας ότι στόχος του συλλόγου είναι να γίνει μια περιπατητική διαδρομή ψηλά στην ευρωπαϊκή λίστα.

«Στόχος μας δεν είναι να έχουμε απλά μια πιστοποιημένη διαδρομή αλλά να είναι ψηλά στην λίστα των ευρωπαϊκών διαδρομών για να αποτελεί προορισμό από φυσιολάτρες και πεζοπόρους» υπογράμμισε ο κ. Χαλάτσης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι των Μονοπατιών της Χίου», αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της μεγάλης αυτής διαδρομής τονίζοντας ότι αγκαλιάζει όλο το νησί, με πολλά πολιτιστικά μνημεία αλλά και διαφορετικά τοπία, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν.

«Το βασικό είναι οι παρεμβάσεις να μην αφαιρέσουν την γοητεία της διαδρομής και αυτό είναι το μοναδικό σημείο που μας προβληματίζει», είπε ο κ. Χαλάτσης.

Σχετικά Άρθρα