Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Η ΡΑΕ ζητά εξηγήσεις από ΔΕΔΔΗΕ για να προλάβει φωτιές στα μαστιχοχώρια

Τρί, 12/05/2020 - 13:21

H Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου ενημερώνει ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ζητά διαβεβαιώσεις από την ΔΕΔΔΗΕ, για τις εργασίες συντήρησης στο δίκτυο της , προς αποφυγή φαινομένων εκδήλωσης πυρκαγιών με υπαιτιότητά της, ενώ της ζητά να τεκμηριώσει ότι πυρκαγιές προηγούμενων ετών που συνέβησαν στα μαστιχοχώρια δεν έγιναν με δική της ευθύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΜΧ αναφέρει τα εξής:

«Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου ενημερώνει ότι μετά από τις κατάλληλες νομικές ενέργειες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε) με έγγραφό της καλεί τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε να αποστείλει τεκμηριωμένες απόψεις και στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχει εκτελέσει όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τον αποκλεισμό του κινδύνου δημιουργίας πυρκαγιών από το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή των Μαστιχοχωρίων, ήτοι πυρκαγιών που απειλούν άμεσα την παραγωγή της μαστίχας και τις προοπτικές του Συνεταιρισμού μας και που στο παρελθόν έχουν προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες στους μαστιχοπαραγωγούς-μέλη του Συνεταιρισμού μας.

Επίσης την καλεί να τεκμηριώσει τους λόγους που επικαλείται και να θεμελιώσει τη μη υπαιτιότητά της σε σχέση με συμβάντα πυρκαγιών που έλαβαν χώρα την προτέρα περίοδο.

Η ΕΜΧ θα συνεχίσει να παρακολουθεί επισταμένως το συγκεκριμένο σοβαρότατο θέμα και θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων της Ενώσεως και των μελών της.”

 

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο της Αλήθειας από εργασίες εναεριτών  μετά από πυρκαγιά στα νοτιόχωρα.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 13/07/2020 - 20:00

Την σεπτή μνήμη της χιοπολίτιδος Αγ. Μαρκέλλας θα τιμήσει και φέτος με την επιβεβλημένη λαμπρότητα η Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής» συνεχίζοντας την μακρά παράδοση των Χίων της πρωτεύουσας.

Ο καθιερωμένος πανηγυρικός εορτασμός θα τελεστεί κατά τη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 9.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου θα εκτεθεί σε προσκύνημα και η Ιερά Εικόνα της Αγίας, που προσέφεραν το 1905 στον Πειραιά οι πρώτοι Χιώτες έποικοι. Ο εορτασμός τελεί υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και συμμετέχουν οι αρχές της πόλης.

Χορηγοί θα είναι όπως κάθε χρόνο οι οικογένειες Σιδεράτου και Τριανταφύλλου.

Η Αδελφότης μας σας προσκαλεί να συμπροσευχηθούμε για να δωρίζει η Αγία την ευλογία και τη χάρη Της στον τόπο μας, στον ευλαβή χιακό λαό και στους Χιώτες της διασποράς.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Στ. Δανιήλ

και το Διοικητικό Συμβούλιο του «Κοραή» Αττικοβοιωτίας