Ή θα πάνε γιατροί στον Οίκο Ναύτου ή το κτίριο θα επιστρέψει στους δωρητές

Το αίτημα στελέχωσης μετέφερε η νέα διοίκηση της Παγχιακή Ένωσης Συνταξιούχων του ΝΑΤ στον Υπ. Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 04/06/2019 - 16:04

Επιτακτική χαρακτήρισε τη στελέχωση με γιατρούς του Οίκου Ναύτου, προκειμένου επί της ουσίας να λειτουργήσει ως παράρτημα του ΕΦΚΑ για την εξυπηρέτηση των ναυτικών, ο νέος Πρόεδρος της Παγχιακής Ένωσης Συν/χων ΝΑΤ, Στέλιος Κουμπιάς.

Μιλώντας στο Ράδιο "Α" υπενθύμισε ότι το κτίριο θα παραδοθεί στον δωρητή αν δεν παρέχει υπηρεσίες στους ναυτικούς, κάτι που ακόμα γίνεται με τους διοικητικούς υπαλλήλους που υπηρετούν εκεί.

“Κι αυτοί όμως κάποια στιγμή θα συνταξιοδοτηθούν, ενώ και οι ναυτικοί μας χρειάζονται το χώρο τους, όπως τον είχαν για χρόνια, για να τους παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες. Άλλωστε αυτό γίνεται και στον Οίκο Ναύτη Πειραιά, γιατί όχι και στη Χίο;”, ανέφερε ο κ. Κουμπιάς.

Το θέμα έθεσε η νεοκλεγμένη διοίκηση της Ένωσης στη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο με τον Υπ. Ναυτιλίας, Φώτη Κουβέλη, κατά την επίσκεψή του στο νησί.

Σύμφωνα με τον κο Κουμπιά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων τους εντάσσονται επίσης και ζητήματα που αφορούν την αύξηση των συντάξεων των ναυτικών, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι ο κύριος λόγος που οι περισσότεροι προστρέχουν στο γραφείο της Ένωσης είναι η καθυστέρηση έκδοσης συντάξεων (και χηρείας).

"Χθες είχαμε μια επαφή με το ΝΑΤ να δούμε τι γίνεται γιατί έχουμε σε εκκρεμότητα συντάξεις από το 2017 και μας είπαν ότι τώρα διεκπεραιώνουν μέχρι και εκείνους που είχαν καταθέσει έως και τον Μάρτιο του 2017!", ανέφερε χαρακτηριστικά.

epitaktiki_i_stelehosi_toy_oikoy_nayti_san_parartima_efka

Σχετικά Άρθρα