Η υγεία στο "Κόκκινο"

Κινητοποίηση και συνέντευξη στο Νοσοκομείο
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 02/10/2014 - 16:23

Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν σήμερα τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ είχαν προκηρύξει 24ωρη πανυγειονομική πανελλαδική απεργία.

Είμαστε πάντα στο “κόκκινο” με τάσεις προς τα κάτω. Αυτό επισημάνθηκε από τους τοπικούς υγειονομικούς φορείς, με αφορμή τη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση. Ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ, Δημήτρης Κουτσουράκης, αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού που υπάρχει, συσχετίζοντάς το με το ανέφικτο, κατά τη γνώμη του, της “Αξιολόγησης”, αφού την ώρα που λείπουν εργαζόμενοι ζητείται ένα 15% από αυτούς να αξιολογηθεί έτσι κι αλλιώς κακώς.

Από τη δική του πλευρά ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών, Γιάννης Μαλαφής, επεσήμανε τη συμπαράστασή του στα αιτήματα των εργαζομένων, ενώ κατήγγειλε ότι το υπουργείο Υγείας αναθέτει το ψαλίδισμα των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων στην Ανώνυμη Ιδιωτική Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων, η οποία δεν έχει ιδέα τι σημαίνει νησιωτικότητα.Η Μαρία Σαραντινούδη, νοσηλεύτρια και η ίδια αλλά ταυτόχρονα και μέλος της τοπικής Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας σε βάρος του Δημοσίου, κάτι που με τη σειρά του επεσήμανε και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Κώστας Λίνας, που πήρε μέρος στη συνέντευξη συμπαραστεκόμενος στον αγώνα των εργαζομένων.

 

Συνέντευξη ΣΕΣΝΟΧ, ιατρών, Εργατικού Κέντρου - 'Στα όριά του πάντα το “Σκυλίτσειο” Νοσοκομείο"

Σχετικά Άρθρα