Η ύψιστη τιμή της Χιακής Εκκλησίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ. ΜΑΡΚΟΣ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΣΤΟ Δ/ΤΗ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΠΕΛΛΑΡΙΔΗ
Παρ, 29/03/2024 - 11:14

Με την ύψιστη τιμή της Χιακής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου, τιμήθηκε η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Χίου.

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, τελέσθηκε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φάρκαινας, ιερουργούντους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκου, ο οποίος απένειμε  στον Διοικητή της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χίου Πύραρχο Σταύρο Καπελλαρίδη, τον Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου.

"Πρόκειται για την ανώτατη τιμητική διάκριση της Χιακής εκκλησίας μας στην τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία , λόγω της πολύτιμης συνεισφοράς της, τόσο με την συμμετοχή της στην διανομή των συσσιτίων, όσο με την κοινωνική της προσφορά.

Στον θείο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος αναφέρθηκε στην θεία κοινωνία ως εφόδιο ζωής και τόνισε την αναγκαιότητα της θείας μετάληψης για τους χριστιανούς, ενώ με την τις πατρικές του ευχές ενθάρρυνε το προσωπικό της Υπηρεσίας για το δύσκολο έργο που επιτελεί", αναφέρει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο διοικητής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου.

 

 

Σχετικά Άρθρα