Ιατρικός Σύλλογος Χίου: "Εμβολιαστείτε πριν να είναι αργά..."

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 25/08/2021 - 10:57

Να εμβολιαστούν οι πολίτες πριν να είναι αργά, αναφέρει σε δελτίο τύπου του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επιδημιολογική εικόνα τόσο πανελλαδικά όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Ειδικότερα αναφέρει:

"Χθες Τρίτη 24/8/2021 το επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ κατέγραψε 4.608 κρούσματα πανελλαδικά που αποτελεί αριθμό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.

Στη Χίο, που στις τελευταίες 14 ημέρες προστέθηκαν 234 κρούσματα της Covid-19, το «Σκυλίτσειο» νοσοκομείο βρίσκεται σε οριακή κατάσταση με 14 νοσηλευόμενους σε κλίνες Covid και 4 διασωληνωμένους ασθενείς στην μονάδα ΜΕΘ. Αυτό είχε ως συνέπεια οι ασθενείς που χρειάζονται διασωλήνωση για άλλους ιατρικούς λόγους να μεταφερθούν στην αίθουσα της ανάνηψης.

Δηλωτικό της πολύ δύσκολης κατάστασης είναι το γεγονός ότι το νοσοκομείο διαθέτοντας 7 (επτά) αναπνευστήρες κάποια στιγμή έφτασε να χρησιμοποιεί τους 5 (πέντε). Δεδομένου επίσης ότι η Χίος αποτελεί νησί και οι αεροδιακομιδές δεν εκτελούνται αυτοστιγμεί, το σενάριο της επιλογής ασθενών προς διασωλήνωση (triage) μόνο επιστημονικής φαντασίας δεν είναι.

Γι’ αυτό ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου εφιστά σε όλους την μέγιστη προσοχή.

Τα μέτρα υγιεινής - αντισηψίας, η χρήση της μάσκας και η αποφυγή του ακραίου συγχρωτισμού έχουν χιλιοειπωθεί αυτούς τους 18 μήνες της πανδημίας και οφείλουμε όλοι να τα τηρούμε.

Ο εμβολιασμός έναντι του ιού Sars-Cov2 ακόμα και με τα νέα δεδομένα που θέτει η μετάλλαξη «δ» εξακολουθεί και προστατεύει σε υψηλότατα ποσοστά από τη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο.

Όσοι ακόμα και τώρα αρνούνται την ωμή πραγματικότητα γατζωμένοι σε παράλογες θεωρίες συνωμοσίας θέτοντας τους συνανθρώπους τους σε κίνδυνο διαπράττουν έγκλημα.

Προς γνώσιν, πριν να είναι αργά"…

 

 

 

emvoliasteite_tora_prin_na_einai_arga

Σχετικά Άρθρα