Και οι Ιερείς πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα

Επισημαίνει ο Πατ. Γεώργιος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος τύπου Ιεράς Μητροπόλεως
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 06/04/2015 - 16:27

Προφανώς οι παροιμίες δεν υπάρχουν μόνο για τους λαϊκούς… Έτσι την προσοχή και των Ιερέων εφιστά ο πατ. Γεώργιος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου Ιεράς Μητροπόλεως, μετά την γνωστή υπόθεση Ιερέα, που καλή την πίστη κατέθεσε 3000 ευρώ σε Τραπεζικό λογαριασμό, για να προχωρήσει εκκρεμότητα, που είχε με το συνταξιοδοτικό του, επειδή του το είπε τηλεφωνικά ένας που παρίστανε, ιερέα των γραφείων της Μητροπόλεως.

“Θα πρέπει δυστυχώς ή ευτυχώς να μπούμε στη λογική αυτών των ανθρώπων, αφαιρούν χρήματα, με διάφορους τρόπους. Κανείς, ποτέ και πουθενά δεν θα πάρει από την Μητρόπολη να μιλήσει για χρηματικά ποσά, και σε τελική ανάλυση ας πάρουν πίσω να το επιβεβαιώσουν, ή να έρθουν στα γραφεία μας, που είναι ακόμη καλύτερο, είτε πρόκειται για κληρικούς, είτε για λαϊκούς. Είναι δυνατόν να είμαστε τόσο απονήρευτοι;” αναρωτήθηκε φωναχτά ο πατ. Γεώργιος.

Ειδικά για τους πολίτες, σημείωσε ότι αρκετοί είναι οι επιτήδεια, αυξάνονται δε στις εορταστικές περιόδους, ακόμη και με άτομα που έρχονται και φεύγουν μέσα σε μια ημέρα με το πλοίο, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ευαισθησία μας και ζητούν χρήματα, ακόμη και εξ’όνόματος της εκκλησίας. “Εμείς δεν κάνουμε ποτέ τέτοιες ενέργειες”, τόνισε κατηγορηματικά και με την ευκαιρία, ευχήθηκε Καλή Ανάσταση

 

Πατ. Γ. Κωνσταντίνου, εκπ. τύπου Ιεράς Μητροπόλεως - Και οι Ιερείς να έχουν τα μάτια τους 14!

Σχετικά Άρθρα