Και στο τρίτο κύμα της πανδημίας παραμένουν οι ελλείψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 23/02/2021 - 15:08

Μια ακόμη κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου πραγματοποίησε ο ΣΕΣΝΟΧ, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας την περίοδο της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννη Λαμπαδοχυτό, αν και βρισκόμαστε στο τρίτο τμήμα της πανδημίας οι ελλείψεις σε προσωπικό και σε κλίνες δεν έχουν καλυφτεί.

«Αντί για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την υγεία των λαϊκών οικογενειών, ιδιαίτερα στα σχολεία, χώρους δουλειάς και μέσα μαζικής μεταφοράς, και την ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό, η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί την επιδημία για να «ξεφορτωθούν» όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει και να επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στην υγεία και πρόνοια», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ.

Για διώξεις συνδικαλιστών υγειονομικών και γιατρών από την κυβέρνηση έκανε λόγο ο πρόεδρος των ιατρών του Νοσοκομείου Χίου Γιάννης Μαλαφής ζητώντας από την κυβέρνηση να στηρίξει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Στο πλευρό των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ με τον πρόεδρο του Μάρκο Σκούφαλο να τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί στο πλευρό των υγειονομικών ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χρήστος Οικονόμου τόνισε ότι οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει με τις κρατήσεις τους όλα αυτά τα χρόνια μια αξιοπρεπή περίθαλψη που όμως οι ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία τους την στερούν.

 

synehizontai_oi_elleipseis_stin_ygeia_kai_sto_3o_kyma_pandimias

Σχετικά Άρθρα