Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Aν και θαλασσινός, μου αρέσει να… κτίζω

Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 10/05/2020 - 08:28

Από όπου πέρασε άφησε… όνομα.

6 χρόνια το ΥΕΝ του είχε εμπιστευθεί το τιμόνι της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών, όπου άφησε το στίγμα του. Ένα χρόνο τώρα Διοικητής της Ακαδημίας Μηχανικών Χίου πρώτευσε στην τηλεκπαίδευση λόγω κορωνοϊύ και ζωντάνεψε του Οίκο Ναύτη, μετατρέποντας δυό άδειους ορόφους του κτιρίου σε Αίθουσες Διδασκαλίας.

Ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γιάννης Μάργαρης, γιατί αυτός είναι ο καλεσμένος του Γιάννη Τζούμα την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στην εκπομπή «Αυτιπροσώπως» αν και θαλασσινός του αρέσει να… κτίζει.

«Θέλω από όπου ορίζει η υπηρεσία μου να προσφέρω, μας λέει, να παίρνω τα θετικά από τον προκάτοχο μου και να βάζω το δικό μου λιθάρι, που πάνω του θα πατήσει ο επόμενος για να μας ξεπεράσει όλους».

Αυτή είναι και η φιλοσοφία του συνομιλητή μας, που γεννήθηκε το 1975 στην Χαλκίδα αλλά μεγάλωσε στην Αιδηψό, θέλοντας πάντα να γίνει Λιμενικός αφού αυτούς συνήθως έβλεπε στο ναυτικό πρακτορείο του πατέρα του.

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά, τμήμα Στατιστικής και με μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ο Γιάννης Μάργαρης, πατέρας τριών παιδιών σήμερα, πήρε άδεια από το Πολεμικό ναυτικό, που υπηρετούσε την θητεία του για να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις για το Λιμενικό Σώμα. Έκτοτε ξεκινώντας από την Κω, μετατίθεται στην Χίο, το ΥΕΝ, τις Οινούσσες, τη Χίο ξανά ως Υπολιμενάρχης και σήμερα στην Ακαδημία Μηχανικών ως Διοικητής.

Ήρεμος, αποτελεσματικός, με το χαμόγελο μόνιμα στα χείλη, ο Γιάννης Μάργαρης δεν είναι για τα εύκολα και αυτό φάνηκε περίτρανα όταν ανατράπηκαν όλα λόγω κορωνοϊού. Λες και περίμενε την… ευκαιρία, εμπνέει διδακτικό προσωπικό αλλά και σπουδαστές και πετυχαίνει νά αφήσει το ΥΕΝ με ανοικτό στόμα αφού ξαφνικά έβλεπε μια Ακαδημία του, ακολούθησαν σχεδόν όλες, να διδάσκει… τόρνο και οξυγονοκόλληση μέσω υπολογιστών, με την συμμετοχή όλων σχεδόν των διδασκομένων.

Πείσμων για το αποτέλεσμα, θέλει οι Ακαδημίες να…  φορτσάρουν, δεν ξεχνά ποτέ ένα από τα… αποφθέγματα του καπ. Παν. Τσάκου στην Ακαδημία Πλοιάρχων. «Όλοι κύριε Διοικητά θα αποφοιτήσουν από εδώ, το θέμα είναι όσοι θα επιπλεύσουν».

Όσο για το τι ονειρεύεται για την συνέχεια, δίνει μια απλή απάντηση. Θέλει να είναι υγιής και παρ’ ότι θαλασσινός να… κτίζει.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 14/07/2020 - 18:01

Δεν ξέρουμε τι θέλει να πεί ο Δήμος με το παρακάτω δελτίο τύπου, που μας έστειλε, εκτός από το επαναβεβαιώσει την παροιμία "πονάει δόντι κόβει κεφάλι".

Ότι επικινδυνότητα και να υπάρχει οι δρόμοι δεν κόβονται.

Τρία χρόνια έχουν κόψει δρόμο προς τα Οθωμανικά Λουτρά!

16 μήνες έχουν κόψει την Ευστρ. Αργέντη!

Ένα χρόνο σχεδόν ανέχονται την παρανομία του Νοσοκομείου να έχει κόψει τμήμα της Μιχ. Λιβανού έξω από το παλιό Μαιευτήριο!

Ας βρούν άλλη τεχνική λύση, οι δρόμοι δεν κόβονται.

Ακολουθεί το έγγραφο που προσπαθεί να διακιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το από 26/06/2020, αρ.πρωτ.ΥΠΠΟ/ΓΔΑΜΤΕ/ΥΝΜΤΕΒΑ/210534/25614/1001 έγγραφο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, σχετικά με την επικινδυνότητα ετοιμόρροπου κτίσματος στην οδό Αννας  Κομνηνής 3 στο Φρούριο Χίου, η Δ/νση Τ.Υ.Δ.Χίου προχώρησε στην απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων ,προς αποφυγή πρόκλησης ατυχημάτων σε περιοίκους και πεζούς.

Το παρόν έγγραφο έχει κοινοποιηθεί και στον ιδιοκτήτη, ο οποίος καλείται για την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.