Κάλεσμα από συνδικαλιστικούς φορείς στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 05/05/2021 - 14:16

Με αιχμή την προωθούμενη, κατά τα συνδικάτα, κατάργηση του οκτάωρου εργασίας, πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη 6 Μάιου, ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς, από την ΑΔΕΔΥ με την συμμετοχή και άλλων συνδικαλιστικών φορέων.

Τοπικά η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία με τους συνδικαλιστικούς φορείς να απευθύνουν κάλεσμα σε εργαζομένους τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

«Ο αγώνας τώρα ξεκινάει προκειμένου να μην χαθούν εργασιακά δικαιώματα που κερδήθηκαν με αίμα», ανέφεραν συνδικαλιστές του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ σε συνέντευξη - κάλεσμα των εργαζομένων.

Οι συνδικαλιστές υπογράμμισαν ότι δεν πρόκειται να καταθέσουν τα «όπλα», χαρακτηρίζοντας «έκτρωμα» το νομοσχέδιο που κατατίθεται, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα.

Στην απεργιακή συγκέντρωση καλεί και συμμετέχει και η Ν.Ε  Χίου του ΣΥΡΙΖΑ/Π.Σ με την συντονίστρια του Βάσω Μιχαλοπούλου να αναφέρει στο «Ράδιο Αλήθεια» ότι «οι εργαζόμενοι τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα δεν θα επιτρέψουν να χαθούν κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα».

«Κάθε φορά αντί να αφαιρούμε εργασιακά αιτήματα προσθέτουμε», υπογράμμισε το μέλος του ΣΕΣΝΟΧ Ολυμπία Κουβαρά καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

ayrio_i_protomagiatiki_apergiaki_kinitopoiisi

Σχετικά Άρθρα