Κάλεσμα φορέων για συμμετοχή στη σιωπηρή διαμαρτυρία

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ, ΤΟΥΣ ΣΥΝ/ΧΟΥΣ ΕΦΚΑ, ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Παρ, 03/03/2023 - 14:38

Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και αγανάκτηση, μετά τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών.

Στο κάλεσμα που απηύθυνε το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ για σιωπηρή διαμαρτυρία σήμερα στις 7 μ.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς, ανταποκρίνονται οι φορείς.

Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ αλλά και ο Σύλλογος Γυναικών.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου: Δεν είναι ατυχία ούτε κακία στιγμή είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπ/γών Χίου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και καλεί την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της εκατόμβες νεκρών, στη πλειοψηφία τους νέους ανθρώπους, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις για την αναζήτηση των αιτιών.  

Αυτές βρίσκονται στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που υλοποίησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά από το 1991 και μετά, μέσω της λεγόμενης πολιτικής απελευθέρωσης των μεταφορών. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, έδωσε αντί 45 εκατομμυρίων ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie dello Stato Italiane Group πριμοδοτώντας την μάλιστα με 250 εκ ευρώ. Σύμβαση που επικύρωσε και η κυβέρνηση της ΝΔ τον Ιούλιο του 2022 με αποτέλεσμα η ιταλική εταιρεία να τσεπώσει 750 εκατομμύρια ευρώ για 15 χρόνια, εκτελώντας την «άγονη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη»!!

Πρόκειται για αποφάσεις που ενισχύουν τις ιδιωτικοποιήσεις σε βάρος των συμφερόντων και της ζωής των ίδιων των εργαζομένων. Πληρώνουμε για άλλη μια φορά με την ίδια μας τη ζωή τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και υγείας.

Να απολογηθούν όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση.

Να απολογηθούν όλες οι κυβερνήσεις που απαξίωσαν τα έργα υποδομής αντί να τα ολοκληρώσουν, χωρίς συντήρηση και επισκευές που είναι απαραίτητες για την ασφαλή τους λειτουργία. Που πέταξαν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για όλα τα παραπάνω διαχρονικά, αλλά και λίγες μέρες πριν τη νέα, ανείπωτη τραγωδία, όταν οι συνδικαλιστές των σιδηροδρομικών προειδοποιούσαν ότι οι αποφάσεις των τελευταίων κυβερνήσεων είναι υπεύθυνες όχι μόνο για όσα δυστυχήματα έγιναν, αλλά και για όσα ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν.

Οι εκπαιδευτικοί, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία μας μπορούμε να παρέμβουμε καθοριστικά ώστε όχι μόνο να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες στην διαχρονικά αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της αλλά και να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μη χάνει τη ζωή του ή σακατεύεται κανείς στον 21ο αιώνα για να βγάζουν κέρδη οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι πολυεθνικές.

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

• Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, να σταθούν στο πλευρό των οικογενειών και συγγενών των θυμάτων, των τραυματιών, να δώσουν αίμα για τους τραυματίες αυτής της τραγωδίας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

• Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργατικών σωματείων στην Αθήνα την Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train και την Παρασκευή 3/3 στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

• Συμμετέχουμε στη σιωπηρή διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ σήμερα 3/3 στις 19:00 στην είσοδο της απλωταριάς.

Δεν είναι ατυχία ούτε κακία στιγμή είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή!

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου:  Για να μην περάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος.

Το ΔΣ το Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους του νησιού μας να συμμετέχουν μαζικά στη διαμαρτυρία του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, είσοδος Απλωταριάς - Παρασκευή 3/3 στις 19:00. Μ' αυτόν τον τρόπο εκφράζουμε τη θλίψη μας και την οργή μας για τα θύματα. Οργανώνουμε τον αγώνα μας, για να αποδοθούν ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους του εγκλήματος στα Τέμπη. Καταδικάζουμε την πολιτική όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) που κατακερμάτισε, υποβάθμισε, ξεπούλησε τον ΟΣΕ, ακολουθώντας τις επιταγές των μεγάλων μονοπωλίων και της Ε.Ε.

Για να μην περάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος.

Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου:  Προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη

Το Σωματείο συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου συμμετέχει στην σιωπηρή διαμαρτυρία για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη και καλεί τα μέλη του να εκφράσουμε την συμπαράσταση και την θλίψη μας για τον χαμό τόσων νέων ανθρώπων.

Οι εγκληματικές ευθύνες βαρύνουν την κυβέρνηση της Ν.Δ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες αφού κατάτμησαν τον ΟΣΕ, τον ξεπούλησαν σε Ιταλική ιδιωτική εταιρεία, στην συνέχεια πριμοδότησαν με εκατομύρια ευρώ αυτή την εταιρεία και άφησαν το προσωπικό με τεράστιες ελλείψεις όπως και την λειτουργεία του με παντελή έλλειψη των απαιτούμενων συστημάτων ασφαλείας για πάνω από 20 χρόνια, ενώ οι συνδικαλιστές προειδοποιούσαν με διαμαρτυρίες, καταγγελίες και επισημάνσεις συνεχώς.  

Απαιτούμε δημόσιες και φτηνές συγκοινωνίες με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, με πρόσληψη προσωπικού με κατάλληλη εκπαίδευση και πιστοποίηση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/3   ΣΤΙΣ 19.00

Σύλλογος Γυναικών Χίου: Όλοι στη σιωπηρή διαμαρτυρία

Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου καλεί όλα τα μέλη του, τις γυναίκες τις εργαζόμενες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους με στερήσεις και ελπίδες, να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και την ανείπωτη θλίψη μας, για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που βύθισε σε οδύνη και πένθος τόσες οικογένειες. Οι εγκληματικές ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση η οποία παρά τις πάμπολες  προειδοποιήσεις, καταγγελίες και διαμαρτυρίες των συνδικαλιστών του χώρου συνέχιζαν να κωφεύουν, και άφηναν να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια χωρίς μέτρα ασφαλείας, υπακούοντας   στην λογική που λέγεται κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ευθύνη έχει και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ξεπούλησε το 2017 τον ΟΣΕ  και που στη συνέχεια τον πριμοδότησε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και τον άφησαν μετά να λειτουργεί με ελάχιστους υπαλλήλους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, με τεράστια υποχρηματοδότηση και με τραγικές ελλείψεις.

Παλεύουμε για  δημόσιες και φτηνές συγκοινωνίες ,με σύγχρονα μέτρα ασφαλείας με πρόσληψη προσωπικού με κατάλληλη εκπαίδευση, πιστοποίηση.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΙΩΠΗΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ –ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.00.

Σχετικά Άρθρα