
Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει σήμερα στις 7.30 στην πλατεία Βουνακίου απευθύνει ο Σύλλογος Γυναικών Χίου.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
"Άλλο ένα πολύνεκρο ναυάγιο - έγκλημα συντελέστηκε στις τουριστικές ακτές της Μεσογείου με θύματα αθώους, κυνηγημένους από τις πατρίδες τους ,που τρέχουν να σωθούν από τις φωτιές του πολέμου και της εξαθλίωσης. Αυτό το έγκλημα έχει όνομα και λέγεται καπιταλισμός .Είναι τα θηριώδη συμφέροντα του κεφαλαίου, που σκορπούν τον όλεθρο για να καταληστεύουν τους λαούς και τις χώρες τους.
Δεν γινόμαστε θεατές στην «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.
Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.
Εκφράζουμε την ανείπωτη θλίψη μας για τον τραγικό απολογισμό της απώλειας τόσων ανθρώπων, καθώς και την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.
Να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι του εγκλωβισμού τους."







































