Χίος, Δευτέρα 10 Αυγούστου

Καλοτάξιδη και με... παινέματα η Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων

Παρουσία του καπ. Παναγιώτη Τσάκου η πίτα στο Σπίτι της Μαρίας
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 27/01/2018 - 17:49
Τα Κάλαντα της στέγης

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και δημιουργίας, με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, παρουσία των Πρεσβευτών της Ν. Κορέας και της Βραζιλίας, των αρχών και του Πρωταθλητή του Μαραθωνίου Χριστόφορου Μερούση και την ξεχωριστή πάντα παρουσία του ιδρυτή του Ομίλου Τσάκου καπ. Παναγιώτη, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου εκδήλωση κοπής της βασιλόπιττας, της μαθητικής Στέγης Καρδαμύλων στο «Σπίτι της Μαρίας».

Με την φροντίδα των ίδιων των οικοτρόφων μαθητών, που ήταν παρόντες και του ιδρύματος Τσάκου, που έχει την γενική εποπτεία, έγινε ένας ευρύς αλλά όχι κουραστικός απολογισμός της δράσης της μαθητικής Στέγης, ενώ αναλύθηκε διεξοδικά οπ προγραμματισμός της νέας χρονιάς. Εκ μέρους της TCM μίλησε η Βενετία Καλλιπολίτου, που δεν αναφέρθηκε μόνο στη Στέγη αλλά και στον επόμενο στόχο του Ιδρύματος, που είναι η δημιουργία Ιδιωτικού ναυτικού Λυκείου στην Πόλη της Χίου, ενώ μεταξύ άλλων χαιρέτησαν τους καλεσμένους ο Διευθυντής της Στέγης Ζαχαρίας Μπεκριδάκης, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Τσάκου Μιχάλης Μπελέγρης, ενώ ξεχωριστά μηνύματα μεστά νοημάτων ακούστηκαν τόσο από τον Μητροπολίτη Χίου όσο και από τον καπ. Παναγιώτη, για τα ποία κάνουμε ειδική αναφορά.

Πριν δοθούν αναμνηστικά δώρα στους δύο Πρέσβεις και πριν ακουστούν παραδοσιακά Κάλαντα από χορευτικό συγκρότημα μικρών μαθητών των Καρδαμύλων, οι ίδιοι οι μαθητές της Στέγης, μετέφεραν λιτά και αυθόρμητα στους παρευρισκομένους την εμπειρία τους από την φοίτηση στα Καρδάμυλα και την ζωή στο σπίτι της Μαρίας και κοινό τους σπίτι.

Τυχερός της χρονιάς, αφού σ’ αυτόν έπεσε το φλουρί της πίτας ο Γιώργος Καραμιχαλέλης, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Στέγης.

 

Ενα μέρος των καλεσμένων, Στη μέση οι δύο Πρεσβευτές
Ο καπ. Παναγιώτης Τσάκος, οι εγγονές του και ο Διευθυντής του "Σπιτιού της Μαρίας" Ζαχαρίας Μπεκριδάκης
Η ευλογία της Βασιλόπιτας
Μετά το... μάθημα ιστορίας
Οι σημαίες του Ομίλου, του ιδρύματος και οι κρατικές σημαίες Ελλάδας, Ν. Κορέας και Βραζιλίας
Ο τυχερός της πίτας
Με τον καλύτερο μαθητή της Στέγης και σημαιοφόρο των Καρδαμύλων Αλέξανδρο Γκερντάνι και τους γονείς του
Ο Μιχάλης Μπελέγρης με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας
Με τον Πρέσβη της Βραζιλίας
Από το Ρίο στη... Χίο

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 10/08/2020 - 14:30

Αυστηρότερους ελέγχους στο Αεροδρόμιο της Χίου ζήτησε  ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Παντελής Βρουλής, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε έχει επισημάνει τα κενά που υπήρχαν την προηγούμενη περίοδο.

Σύμφωνα με τον κ. Βρουλή, οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου είναι το μεγάλο στοίχημα για το νησί, με τον ίδιο να  τονίζει ότι ενώ στο Λιμάνι γίνονταν έλεγχοι στο Αεροδρόμιο η κατάσταση ήταν διαφορετική.

«Είχαμε το φαινόμενο να έρχονται πολίτες από την Αμερική, μέσω Ευρώπης, και να μην το δηλώνουν προκειμένου να μην υποβληθούν σε ελέγχους», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, συμπληρώνοντας ότι «εγώ κτύπησα το καμπανάκι και από ότι είδα τα μέτρα στο Αεροδρόμιο έγιναν αυστηρότερα».