Καλύπτονται άμεσα τα κενά στο Νοσοκομείο μετά την αναστολή εργασίας 7 ανεμβολίαστων

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 01/09/2021 - 14:22

Το ποσοστό των ανεμβολίαστων κατά του κορωνοϊού, υγειονομικών και διοικητικών υπαλλήλων στο Νοσοκομείο της Χίου είναι μικρό και κατά συνέπεια τα κενά που θα δημιουργηθούν λόγω του ότι θα τεθούν σε αναστολή εργασίας 7 άτομα θα καλυφθούν.

Για το παραπάνω βεβαίωσε σήμερα, μέσω του Ράδιο "Αλήθεια" η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη, λέγοντας ότι πρόκειται για 2 γιατρούς, 4 νοσηλευτές κι ένα διοικητικό, που πρέπει στο σύνολό τους να μπουν σε αναστολή αφού από την επιτροπή γιατρών της 2ης ΔΥΠΕ δεν κρίθηκε ότι έχουν κάποιο λόγο που να τους επιτρέπει να παραμείνουν ανεμβολίαστοι.

Η κα Κανταράκη σημείωσε ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της, αφού μπορεί ο Δ/ντής της να τεθεί σε αναστολή αλλά υπάρχουν δύο ακόμη γιατροί, ενώ αν χρειαστεί μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκεί είτε αγροτικοί, είτε άλλων ειδικοτήτων γιατροί.

Αναφορικά με τους νοσηλευτές τόνισε ότι επίκειται η πρόσληψη 2 ΤΕ και 5 ΔΕ οπότε και σ'αυτο το επίπεδο οι εισερχόμενοι θα είναι περισσότεροι από αυτούς που μπαίνουν σε αναστολή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αρχικά οι εργαζόμενοι και οι συνεργαζόμενοι με το Νοσοκομείο (π.χ. εργαζόμενοι στο κυλικείο) που ήταν ανεμβολίαστοι ήταν περί τους 50, αριθμός που μειώθηκε στους 7, μετά την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής.

7_ygeionomikoi_se_anastoli_ergasias_sto_skylitseio

Σχετικά Άρθρα