Καπαρώνουν τις θέσεις στάθμευσης εργαζόμενοι στο δημόσιο και ελευθεροεπαγγελματίες

Τρόπους να τους βγάλει... εκτός αναζητεί ο Δήμος
Τετ, 23/11/2016 - 15:40

Τρόπους να βγάλει από το κέντρο τα αυτοκίνητα των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες και των ελευθεροπαγγελματιών που καταλαμβάνουν τις περισσότερες από τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης από νωρίς το πρωί και για μεγάλη χρονική διάρκεια, πρέπει να αναζητήσουν τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Χίου που επεξεργάζονται το σχέδιο κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη της Χίου, επιδιώκοντας την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων.

Σήμερα το απόγευμα στην παρουσίαση της έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που θα γίνει στο Δημαρχείο, θα επιβεβαιωθεί ότι τελικά οι περισσότεροι που σταθμεύουν στο κέντρο είναι οι εργαζόμενοι που προαναφέρθηκαν, ενώ οι κύριοι πελάτες των ΚΤΕΛ είναι άτομα που κατεβαίνουν για ψώνια, ή για να έχουν κάποια συναλλαγή με δημόσια υπηρεσία, ή για ιατρικές επισκέψεις.

«Το Πανεπιστήμιο ερεύνησε ακόμη και το ρυθμό εναλλαγής στις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, οι οποίες σήμερα δεν επαρκούν, όμως θα επαρκούσαν αν ήταν διαθέσιμες για μικρότερη χρονική διάρκεια», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Γδύσης.

Ο προσανατολισμός του Δήμου, σύμφωνα με τον ίδιο, επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός καλά οργανωμένου συστήματος περιφερειακών χώρων στάθμευσης με κίνητρα που θα συμβάλλουν στη χρήση τους, όπως η ενημέρωση μέσω ειδικού πληροφοριακού συστήματος για τους διαθέσιμους χώρους σ’αυτά, καθώς και στην ενίσχυση της συγκοινωνίας μέσα στην πόλη. Την ίδια στιγμή, εξετάζεται η λήψη αντικινήτρων ώστε να αποφεύγεται η για μεγάλο χρονικό διάστημα στάθμευση στο κέντρο της πόλης.

Στο ερώτημα αν ένα τέτοιο αντικίνητρο θα είναι η επέκταση της ελεγχόμενης ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα, εκτός της περιοχής στην οποία ήδη εφαρμόζεται.

Τέλος ως ένα ακόμη ζήτημα προς εξέταση έβαλε και τη δημιουργία χώρων στάθμευσης μέσα στην πόλη, οι οποίοι όμως θα εξυπηρετούν τις ανάγκες μόνιμων κατοίκων, οι οποίοι λόγω των πεζοδρόμων και διευρυμένων πεζοδρομήσεων αντιμετωπίζουν σήμερα πρόβλημα εξεύρεσης μιας θέσης στάθμευσης του οχήματός τους.

Στο ερώτημα - τέλος- αν όλα αυτά θα γίνουν (μελέτες έγιναν και στο παρελθόν αλλά δεν εφαρμόστηκαν)ο αντιδήμαρχος θεωρεί ότι σε ένα μεγάλο βαθμό είναι εφικτά, αν η προετοιμασία σε επίπεδο μελετών ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνη του 2017.

Σχετικά Άρθρα