Καταδίωξη ταχύπλοου και σύλληψη διακινητή μεταναστών στη Βοκαριά

Πέμ, 30/05/2024 - 14:56

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή της Βοκαριάς,  νότια της Χίου και στη συνέχεια να αποβιβάζει αλλοδαπούς σε παρακείμενη παραλία.

Όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το λιμενικό, μετά την αποβίβαση, το ταχύπλοο κινήθηκε προς τις έναντι τουρκικές ακτές, ενώ ο χειριστής του δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχυπλόου σκάφους και του 50χρονου αλλοδαπού χειριστή του.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή εντοπίστηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Χίου, με τη συνδρομή στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου δεκατέσσερις αλλοδαποί (13 άντρες και 1 γυναίκα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου. Από τη διενεργούμενη προανάκριση οι αλλοδαποί αναγνώρισαν τον 50χρονο αλλοδαπό ως τον διακινητή που τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα, ο οποίος και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διακίνηση παράτυπων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια, στερούμενων νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων», καθώς και του Ν. 3386/2005 «παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια».

Το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

Σχετικά Άρθρα