Χίος, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου

Καθάρισαν… στο Πυργί

Τετ, 26/06/2019 - 17:21

Για χάρη στης ακριβούς ειδησεογραφίας να σημειώσουμε ότι σήμερα το πρωϊ καθαρίστηκε από τον Δήμο Χίου η… χωματερή, που είχε δημιουργηθεί από την Παρασκευή στον Περιφερειακό δρόμο του Πυργίου προς τα Μεστά.

Επίσης το πρωί σε επικοινωνία του με το Ράδιο- αλήθεια ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργης Μπελέγρης, δεν δέχτηκε ότι υπάρχει χαλαρότητα της υπηρεσίας του, χαρακτηρισμός που δόθηκε σε άρθρο του Διευθυντή της ΑΛΗΘΕΙΑΣ που αναδείκνυε το πρόβλημα αλλά απέδωσε την αύξηση του όγκου απορριμμάτων στο γεγονός ότι πετούν οι δημότες τα προϊόντα των κλαδεμάτων.

Ζήτησε μάλιστα γι’ αυτό το σκοπό να ειδοποιείται η υπηρεσία του Δήμου για να τα παραλαμβάνει αξιοποιώντας και τον κλαδοτεμαχιστή του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 17/10/2019 - 16:47

«Πόρτα» στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλο Καλογεράκη, «πόρτα» στον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μανδάλα αλλά και «πόρτα» στους δημοσιογράφους στην π. ΒΙΑΛ από την διοίκηση του ΚΥΤ σε ένα παραλογισμό, που εκτός όλων των άλλων που πιθανά να κρύβει, είναι σίγουρα υποκριτικός.

Ο Παύλος Καλογεράκης και ο Παναγιώτης Μανδάλας συνόδευσαν τον Δήμαρχο Χίου στην επίσκεψη του στη ΒΙΑΛ  αλλά τους επιτράπει να διασχίσουν μόνο μερικά μέτρα μέσα στο χωρο  με τους  δημοσιογράφους να τους ακολουθούν αλλά… .χωρίς κάμερες και φωτογραφίες.

Η αντίδραση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν έντονη με αποτέλεσμα την αποχώρηση του.

Στο άβατο του ΚΥΤ η πόρτα φυλάσσονταν από την Αστυνομία που επέτρεψε μόνο στον Δήμαρχο και την Εισαγγελέα να εισέλθει ενώ όλοι οι άλλοι έμειναν εκτός, φοβούμενοι πιθανά να μην «ενοχλήσουν» την διοικήτρια η οποία δεν ..ξεμύτισε για να υποδεχτεί ούτε τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημητρη Κουστούμπα ούτε τον Δήμαρχο Χίου.

Το υποκριτικά παράλογο όλης της …απαγόρευσης  κυρίως στο κομμάτι των δημοσιογράφων στους οποίους απαγορεύτηκε εντός της ΒΙΑΛ ακόμη και να κρατούν κάμερες είναι το γεγονός ότι οι ίδιοι οι πρόσφυγες με τα κινητά τους τηλέφωνα διοχετεύουν καθημερινά φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Άρα τι φοβάται η διοίκηση της ΒΙΑΛ από τις φωτογραφίες και τα πλάνα των δημοσιογράφων; Θα ήταν διαφορετικές από αυτές των προσφύγων; Γιατί απαγορεύεται η λήψη πλάνων από τον χώρο μέσα από τα σύρματα  την στιγμή που στην ….δεύτερη ΒΙΑλ , αυτή απέξω από τα σύρματα  η λήψη είναι ελεύθερη;

Είναι  απαγορευτικές οι εικόνες από το χώρο μέσα και επιτρεπόμενες οι εικόνες ακόμη πιο άθλιας διαβίωσης από τις σκηνές στα χωράφια σε  μισό μέτρο απόσταση;

Χαρακτηριστικό του κλίματος κλειστοφοβίας και τρομοκρατίας που η διοίκηση της ΒΙΑΛ θέλει να επιβάλει σε εκπροσώπους του τύπου είναι το γεγονός ότι ακόμη και οι δημοσιογράφοι που συνόδευαν τον ΓΓ του ΚΚΕ  απόρησαν όταν τους απαγορεύτηκε η είσοδος καθώς όπως έλεγαν σε άλλα ΚΥΤ μπήκαν, με την διοίκηση να …υποχωρεί στους φιλοξενούμενους και να επιτρέπει μόνο σε φωτογράφο να ακολουθήσει τον ΓΓ ενώ ο εικονολήπτης έμεινε εκτός.

Καμία απάντηση δεν περιμένουμε να δοθεί ούτε στους αιρετούς που έμειναν εκτός, ούτε στους δημοσιογράφους που εμποδιστήκαν για μια ακόμη φορά στο να κάνουν τη δουλεία τους.

Εξάλλου όπως μας μετέφεραν και οι Χαλκούσοι, που κάτι παραπάνω ξέρουν,  την διοίκηση της ΒΙΑΛ θα την συναντήσετε, ξαφνικά,  μόνο όταν θέλει να σας ζητήσει κάτι…!