Το Κέντρο Κοινότητας του Δ. Χίου «με άλλο μάτι»

ΑΠΟΨΕ 8 & 12 μ.μ., ΣΤΗΝ «ΑΛΗΘΕΙΑ TV»
Δευ, 16/01/2023 - 11:06
Από αριστερά: Ελένη Χαλκίτη, Γιάννης Νέος, Ευγενία Κώττη και Μαρία Μονιώδη παρουσιάζουν το Κέντρο Κοινότητας του Δ. Χίου και τις υπηρεσίες του

Παρουσίαση των υπηρεσιών που παρέχονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χίου, του παλιού τμήματος "Πρόνοιας", όπως είχαμε συνηθίσει, γίνεται στην εκπομπή της «Αλήθεια TV», "Η Επικαιρότητα με άλλο μάτι", σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στις 8 & 12 μ.μ. (και σε επανάληψη την Τρίτη στις 4 μ.μ.).

Αν και δεν έχει ξεκινήσει τώρα τη λειτουργία του, ωστόσο υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν γνωρίζουν το εύρος των υπηρεσιών που παρέχει και πώς μπορούν οι ίδιοι, υπό προϋποθέσεις, να ωφεληθούν. Για τις διάφορες υπηρεσίες σε επίπεδο πληροφόρησης, στήριξης και καθοδήγησης που μπορούν να λάβουν συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μίλησαν στην Ευγενία Κώττη ο Γιάννης Νέος, κοινωνικός λειτουργός, η Μαρία Μονιώδη, Κοινωνιολόγος - Σύμβουλος Υποδοχής Κέντρου Συμβουλευτικής Κακοποιημένων Γυναικών. Επίσης και η Ελένη Χαλκίτη, εργασιακή σύμβουλος.

Μέσα από την καθημερινή επαφή τους με συνανθρώπους μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με ανεργία, οικονομική δυσπραγία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας, ενδοοικογενειακής βίας, στην πραγματικότητα έδωσαν το περίγραμμα των κοινωνικών προβλημάτων που μέσα από την συμβουλευτική, νομική και άλλη στήριξη που παρέχουν, προσπαθούν, στα μέτρα των δυνατοτήτων που τους παρέχονται, να λειάνουν... προβλήματα, ανθρώπινες ιστορίες που τους αγγίζουν, καθώς σε κάθε συμπολίτη που απευθύνεται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χίου, δεν βλέπουν κάποια ψυχρά νούμερα, αλλά ανθρώπους που δυσκολεύονται να επιβιώσουν.

Αρκετές πληροφορίες δίνονται για το ποιοι και με ποιες προϋποθέσεις μπορούν να τύχουν της ένταξης στα προγράμματα που λειτουργούν, κάτω από την ομπρέλα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Χίου. Σε μια εποχή που ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας δοκιμάζεται από την ακρίβεια, τους λογαριασμούς, την ενδοοικογενειακή βία, κ.ά. οι πληροφορίες που δόθηκαν από τους υπεύθυνους βασικών τμημάτων, ασφαλώς δεν δίνουν λύση στο σύνολο των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων, ωστόσο βοηθούν όσους μπορούν, υπό προϋποθέσεις, αν μη τι άλλο να ενημερωθούν για τα δικαιώματα που έχουν αλλά και για την όποια πρόσβαση σε ανάλογες υπηρεσίες και επιδόματα.

Σχετικά Άρθρα