Κι άλλος νεκρός, πέντε οι διασωληνωμένοι στη Μυτιλήνη

Μάχη για τη ζωή των ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. 19 συνολικά οι νεκροί από την εμφάνιση της πανδημίας
Παρ, 04/12/2020 - 14:12

Ένας υπερήλικας άνδρας έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί εξαιτίας επιπλοκών από τη νόσο του κορωνοϊού. Με αυτόν το θάνατο αυξάνεται σε 18 ο αριθμός των νεκρών στη Λέσβο, από την εμφάνιση της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Μυτιλήνης σήμερα νοσηλεέυονται διασωληνωμένοι έξι ασθενείς από τους οποίους πέντε με επιπλοκές από τη νόσο του κορονοιού (ο έκτος έχει άλλο πρόβλημα υγείας).

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών με κορονοιό που έχουν νοσηλευτεί διασωληνωμένοι στο Νοσοκομείο. Και αυτό έγινε κατορθωτό με την ανάπτυξη δυο επιπλέον κρεβατιών στη ΜΕΘ που πλέον διαθέτει επτά κλίνες, μετά την αξιοποίηση υπάρχοντος εξοπλισμού από το Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας κα τη Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με τη Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ας σημειωθεί ότι επίκειται η ανάπτυξη μιας επιπλέον κλίνης ΜΕΘ από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», οπότε και η ΜΕΘ του Νοσοκομείου θα διαθέτει πλέον οκτώ συνολικά κρεβάτια νοσηλείας.

Σχετικά Άρθρα