Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Το ΚΙΟΣΚΙ της Πλατείας Βουνακίου ή Νικολάου Πλαστήρα

Πέμ, 16/05/2019 - 17:58

Φαίνεται το έχει η μοίρα μου να βγάζω το φίδι απο την τρύπα !

Όταν όμως καθίζω στην πλατεία να πιώ έναν καφέ όπως σήμερα πού ήταν γεμάτη από κόσμο και ακούω τα παράπονα και τα σχόλια για τα ξεσκέπαστα κιόσκια ,πού έχουν φυσικά αποψιλώσει τίς κουρελιασμένες τέντες που υπήρχαν για πολλά χρονια και δεν τοποθετήθηκαν ακόμη μέχρι σήμερα νέες κάτι το παράξενο συμβαίνει ! 

Θέλουμε ακόμη δέκα μέρες για τις δημοτικές εκλογες και από από τους καθήμενους θαμώνες στα τραπεζάκια μέσα στον ήλιο και την ζέστη άκουσα τα παράπονα και τα δυσμενή σχόλια για την δημοτική αρχή !

Εμένα μου ανάβουν τα λαμπάκια και δεν μπορώ να μην γράψω ,να υποδείξω και να προβάλω το υπαρκτό προβλημα !

Σάς ακούω κ.κ. υποψήφιοι και νύν δήμαρχοι στα ΜΜΕ και να προβάλετε και να λέτε οτι στο Πρόγραμμα σας το πρώτο μέλημα ειναι η ανακούφιση και η εξυπηρέτηση των πολιτών και χαμογελώ σαρκαστικά γιατι εάν δεν σας υποδείξουν τα διαφορα ΜΜΕ τα προβλήματα που υπάρχουν στόν τόπο μας εσείς ΑΓΡΟΝ ηγόρασαν !

Τουλάχιστον τώρα που περπατάτε πόρτα πόρτα για να μοιράσετε τα ψηφοδέλτια στις γειτονιές ρίχνετε και καμιά ματιά στα κακώς κείμενα που υπάρχουν για να τα διορθώσετε μετά τις εκλογές! 

Σήμερα όμως το πρόβλημα με τις τέντες στα κιόσκια της πλατείας ειναι υπαρκτό ! Δεν γνωρίζω εάν ειναι δουλειά του Δήμου ή τού ενοικιαστή καταστηματάρχη ! Φροντίστε αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές να σκεπαστεί ο χώρος για ανακούφιση των πολιτών ντόπιων και ξένων για να μην σας κατηγορούν και σας κάνουν ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ

! Δέν κατηγορώ κανέναν ,απλά υποδεικνύω ! Πράξετε καταλλήλως ! Καλό Απόγευμα ! Χίος 16 Μαΐου 2019 Λευτέρης Πυκνής (Μαλλιάς) Καλλιμασιώτης 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 01/06/2020 - 18:12

 

             Αυτές τις μέρες η σκέψη μας είναι στραμμένη σ’ ένα νησί, με το οποίο μας συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί χιλιετιών. Σ’ ένα νησί που 79 χρόνια πριν έγραψε μια από τις πιο ένδοξες σελίδες στην εποποιία της Ελληνικής Ιστορίας, με τη Μάχη της Κρήτης να αποτελεί κομβικό σημείο στην έκβαση για την έναρξη των νικητήριων αγώνων και της Λήξης του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Μιας Μάχης – συμβόλου θάρρους, τόλμης, αντίστασης, ηρωισμού και αυτοθυσίας για τις υπέρτατες Ελληνικές αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ενότητας. Με την μακραίωνη παράδοση Αντίστασης σε κάθε κατακτητή και το αδούλωτο πνεύμα τους οι Κρήτες, με τη συνεργασία των συμμαχικών δυνάμεων, υπερασπίστηκαν με παλλαϊκή  αντίσταση, τη γη που τους γέννησε, αναδεικνύοντας σε σύμβολο την κρητική λεβεντιά και αφήνοντας άφωνη την οικουμένη.

Βαρύ το τίμημα της αψήφισης της τρομερής ισχύος των Γερμανών αντιπάλων που πλήρωσαν τα αδέρφια μας, τα οποία πολέμησαν με επίγνωση των συνεπειών της ηρωικής πράξης τους, αλλά και με βαθιά χαραγμένο στο νου και στην καρδιά τους το χρέος τους να υπερασπισθούν με κάθε θυσία, ατρόμητοι στη λάμψη του μαχαιριού του επιδρομέα, τον τόπο των προγόνων τους.

 

 

                 «Χωρίς νεκρούς η λευτεριά, ζάλο η παντέρμη δεν κάνει

                γιατί εκείνη βρίσκεται, στου τουφεκιού την κάνη»,

                          έγραψε ο ποιητής.

 

 

Αν και η φετινή συγκυρία δεν επέτρεψε στο Σύλλογο Κρητών Χίου, με τον οποίο ανοίγουμε ένα  κύκλο συνεργασίας, να τιμήσει όπως άρμοζε τη Μνήμη των ηρωικών πεσόντων Κρητών στην ηρωική εκείνη Μάχη, θεωρούμε υποχρέωση μας να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής, έστω και δια των λόγων, όλους εκείνους που με την απαράμιλλη γενναιότητά τους μας υπενθυμίζουν τις δικές μας ευθύνες, ιδιαίτερα στους αβέβαιους και επικίνδυνους καιρούς μας, για την προστασία των δημοκρατικών αξιών και την ειρήνη που πρεσβεύει το διεθνές δίκαιο.

 

Αιωνία τους η μνήμη! Αθάνατοι!

 

 

Κλίνοντας ευλαβικά το γόνυ με σεβασμό.

 

 

 

Παντελής Μπουγδάνος

Αντιπεριφερειάρχης Χίου