Κλείνει προληπτικά το LIDL, μετά από κρούσμα κορωνοϊού

Δευ, 22/02/2021 - 19:13

Στα πλαίσια πολιτικής της Εταιρείας να κλείνει αμέσως όποιο κατάστημα της έχει πρόβλημα με κρούσμα κορωνοϊού, έκλεισε το κατάστημα LIDL στο νησί μας.

Στα πλαίσια τήρησης όλων των πρωτοκόλλων ήδη σήμερα το βράδυ έρχεται αεροπορικώς συνεργείο, που θα απολυμάνει όλους τους χώρους του καταστήματος στο Κοντάρι, ενώ ήδη θα υποβληθούν αύριο υποχρεωτικά σε τέστ όλοι οι εργαζόμενοι.

 

Στο μεταξύ από την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

 «Μετά την διάγνωση του ιού COVID-19 σε εργαζόμενους που απασχολούνται σε μεγάλη αλυσίδα super marker ως Εργατικό Κέντρο θα θέλαμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την ανησυχία μας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα και στις επιχειρήσεις του νησιού μας.

Ζητάμε να εφαρμοστούν άμεσα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για την περίσταση αυτή. Να γίνουν μαζικά τεστ στους εργαζομένους της επιχείρησης και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, γενική απολύμανση και ιχνηλάτηση για τυχόν κρούσματα που μπορεί να υπάρξουν στην τοπική κοινωνία.

Οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί να δράσουν άμεσα ώστε να περιορισθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Τέλος θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους εργαζομένους ότι δεν κινδυνεύουν να χάσουν το μισθό τους ή μέρος αυτού διότι σε περιπτώσεις καραντίνας απασχολούμενου η κείμενη νομοθεσία προβλέπει 14ημέρη άδεια που καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία και τον εργοδότη».

 

Σχετικά Άρθρα