Κλείνουν μέχρι να διορθωθούν οι χρόνοι τα φανάρια του Τάγματος;

Παρέμβαση του Δήμου στο Υπουργείο Μεταφορών για να μην "κολλούν" τα οχήματα στην κατεύθυνση από Χίο προς Βροντάδο
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 06/10/2020 - 14:59

Από το Υπουργείο Μεταφορών, που όρισε τους χρόνους  λειτουργίας των φαναριών και στο 4ο τμήμα του περιφερειακού δρόμου της πόλης, περιμένει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξενάκης την λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για όσους κινούνται από την πόλη της Χίου στον Βροντάδο και… κολλούν στο φανάρι του Τάγματος!

Το πρόβλημα, όπως εξήγησε στο Ράδιο «Α»  δημιουργείται γιατί στο συγκεκριμένο φωτεινό σηματοδότη το «πράσινο» ανάβει μόλις για 15 δευτερόλεπτα επιτρέποντας τη διέλευση 5 με 6 οχημάτων, ενώ αντίθετα το φανάρι για όσους κινούνται από Βροντάδο προς Χίο στον παραλιακό ανάβει 30 δευτερόλεπτα και περνούν μέχρι 18 οχήματα.

Η κατανομή του χρόνου έγινε από το υπουργείο, βάσει της μελέτης του Δήμου και ο περιορισμένος χρόνος στο φανάρι, που πυροδότησε αντιδράσεις πολιτών οι οποίοι αύριο μετά τη 1.30 μ.μ. θα έχουν συνάντηση και με το Δήμαρχο, οφείλεται στο γεγονός ότι στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου (από Χίο προς Βροντάδο) υπάρχει μόνο ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

«Επισημάναμε άμεσα πως έχει η κατάσταση στο υπουργείο και ζητάμε να αλλάξει τους χρόνους. Σκέφτηκα μέχρι να δοθεί λύση ίσως να χρειαστεί να καταργήσουμε τη λειτουργία τους», ανέφερε ο κος Ξενάκης.

Εν’ αναμονή των εξελίξεων με τον αντιδήμαρχο να προτρέπει τους πολίτες να χρησιμοποιούν τον περιφερειακό δρόμο της πόλης, ακόμη κι αν η διαδρομή είναι λίγο μεγαλύτερη .

kleinoyn_mehri_na_diorthothoyn_oi_hronoi_ta_fanaria_toy_tagmatos

Σχετικά Άρθρα