Χίος, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου

ΚΟΙΣΠΕ ΧΙΟΥ: Προσφέρουμε επαγγελματική διέξοδος για ψυχικά ασθενείς

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 10/08/2018 - 15:38

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης (ΚοιΣΠΕ) Τομέα Ψυχικής Υγείας Νομού Χίου εχει ανάμεσσα στους στόχους του να παράγει ή προμηθεύεται και να  διαθέτει προς πώληση κάθε είδους προϊόντα και αγαθά, όπως και να παρέχει προς τρίτους κάθε είδους υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του τόσο στον Δήμο Χίου, όσο και στο «Κέντρο παιδιού και εφήβου».

«Η πρώτη μας δράση ήταν να λειτουργήσουμε την καντίνα του θερινού κινηματογράφου», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΟΙΣΠΕ Μαρία Κουϊμάνη, συμπληρώνοντας ότι μέσα από αυτό το πρόγραμμα βρίσκουν επαγγελματική διέξοδο συνάνθρωποι μας με ψυχικές ασθένειες.

Την περίοδο αυτή το ΚΟΙΣΠΕ ανέλαβε και λειτουργεί καντίνα στο κόκκινο φαναράκι , ενώ η κ.Κουϊμάνη τόνισε ότι μπορούν εμπορικές επιχειρήσεις να συνεργαστούν με την δομή προσφέροντας εργασία.

Υποστηρικτής του ΚΟΙΣΠΕ , και ο δήμος Χίου με τον Μανώλη Βουρνού να αναφέρει ότι «ο μόνος τόπος να μπορούν συνάνθρωποι μας  να  σταθούν ανάμεσα μας  είναι η εργασία» συμπληρώνοντας ότι παράλληλα όλο αυτό λειτουργεί ως μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση.

prosferoyme_epaggelmatiki_diexodo_gia_psyhika_astheneis

Τρί, 18/12/2018 - 16:13

«Θεός ων ειρήνης, Πατήρ οικτιρμών, της μεγάλης βουλής Σου τον Άγγελον, ειρήνην παρεχόμενον, απέστειλες ημίν…» (Ωδή ε΄ Καταβασίες Χριστουγέννων).

       «Θεέ μου, που είσαι Θεός της ειρήνης και φιλάνθρωπος Πατέρας, μας έστειλες τον Υιόν Σου τον Μονογενή, Αγγελιαφόρο της μεγάλης και προαιώνιας απόφασής Σου, που προσφέρει σε μας την ειρήνη με Σένα…» (Ωδή ε΄ Καταβασίες Χριστουγέννων).

 

Πράγματι, αγαπητοί μου αδελφοί και συνοδοιπόροι, ο Χριστός ξαναγεννιέται και φέτος για να μας ενώσει και πάλι με τον Ουράνιο Πατέρα μας. Έρχεται και πάλι να φέρει την ειρήνη στην ψυχή μας κάνοντάς μας κοινωνούς της Ειρήνης Του. Δεν φέρνει, όμως, την κοσμική ειρήνη, όπως λανθασμένα περιμένουν κάποιοι· φέρνει την Ειρήνη που πρέπει ο καθένας από εμάς να έχει με τον Θεό.

Ο άνθρωπος που ειρηνεύει με τον Θεό επιτρέπει να γεννηθεί μέσα του ο Υιός Του.

Ο άνθρωπος που ειρηνεύει με τον Θεό ειρηνεύει και με τον συνάνθρωπό του.

 

Αυτή η Ειρήνη λείπει από την ψυχή μας, γι᾽ αυτό και τα τελευταία χρόνια η βία και η κακοποίηση έχουν εισβάλει στην καθημερινότητά μας και τα δελτία ειδήσεων βρίθουν από τέτοιου είδους νέα.

 

Ο άνθρωπος για να αποκτήσει και να διατηρήσει αυτή την Ειρήνη πρέπει να μάθει ν᾽ αγαπά αυτό που έχει, να ζει το παρόν του ευχαριστιακά, νιώθοντας ευγνωμοσύνη γι᾽ αυτό. Αυτός που αγαπά και έχει την ειρήνη στην ψυχή του δεν αναβάλει να ζήσει το παρόν.

 

Αυτό, εξάλλου, είναι και το μήνυμα που προσπαθούμε να μεταγγίζουμε στα παιδιά μας. Πολλές φορές η αναζήτηση της κοσμικής ευτυχίας μάς οδηγεί να χρησιμοποιούμε ή να σκεφτόμαστε δόλιους τρόπους για να τα καταφέρουμε, γεγονός που μόνο ειρήνη δεν φέρνει στην ψυχή μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση από τον συνάνθρωπό μας, πολλές φορές, με βίαιο τρόπο, τη ρήξη της σχέσης μας με τον Θεό Πατέρα μας και ουσιαστικά τον βέβαιο πνευματικό μαρασμό μας.

Εύχομαι σε όλους να αναζητάμε αυτήν την Ειρήνη που μας προσφέρει ο Τεχθείς Χριστός με την πεποίθηση να τη διατηρούμε στην ψυχή και τη ζωή μας!

 

 

                                            Καλά κι Ευλογημένα Χριστούγεννα & Ειρηνικό το νέο έτος!

                                                                                                 Με την εν Χριστώ αγάπη

                                                                                                       π. Αντώνιος Παπανικολάου