Κτηματολόγιο το... μεγαλείο σου: Άλλα δήλωσε, άλλα βγάζει το αποδεικτικό δήλωσης!

Γιώργος Στείρος: Μετά από ένα μήνα τρέξιμο κι αφού πλήρωσε, τα χωράφια του "μετακόμισαν" σε άλλες περιοχές
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 16/05/2019 - 10:10

 

Όλο εκπλήξεις είναι η ιστορία κτηματογράφησης στη Χίο, όπως εκείνη που επιφύλασσε στον συμπολίτη μας Γιώργο Στείρο, ο οποίος μετά από «τρέξιμο» ενός περίπου μήνα για να τακτοποιήσει εκκρεμότητες για τα 9 χωράφια της οικογένειάς του στην Σιδερούντα, έφτασε η ώρα να τα δηλώσει στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Τα δήλωσε, αφού προηγουμενα όλη αυτή η υπόθεση εκτός από χρόνο του κόστισε και σε χρήμα 200 ευρώ, για να διαπιστώσει παίρνοντας το αποδεικτικό της δήλωσης ότι τα χωράφια του εμφανίζονται – με βάση τα τοπωνύμια – σε άλλες περιοχές, που ούτε καν ξέρει, ενώ ένα εξ’ αυτών «μετακόμισε» στην Κατάβαση.

Όπως είπε στην «Α» όταν κατέφυγε ξανά στο γραφείο κτηματογράφησης Χίου η υπάλληλος τον ενημέρωσε ότι το «σύστημα» κεντρικά έχει διαφορετικά δεδομένα γι’αυτό και προέκυψε το συγκεκριμένο ζήτημα, λέγοντάς του επίσης ότι το πρόβλημα θα τακτοποιηθεί στην πορεία κτηματογράφησης.

«Επειδή έχουμε την εμπειρία και από την κτηματογράφηση στην πόλη της Χίου, ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι όταν γίνει η πρώτη ανάρτηση – άγνωστο πότε- δεν υπάρχουν πάλι διαφοροποιήσεις; Και τότε τι θα γίνει; Θα πρέπει πάλι να τρέχουμε; Να κάνουμε ενστάσεις; Να πληρώνουμε;»

Ερωτήματα του κου Στείρου που πρέπει να απαντηθούν, όχι μόνο γιατί αφορούν τον ίδιο, αλλά γιατί, όπως του μετέφεραν από το γραφείο κτηματογράφησης, αντίστοιχα θέματα προέκυψαν και σε άλλες δηλωθείσες ιδιοκτησίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν πήγε στο γραφείο κτηματογράφησης να κάνει τη δήλωση και αφού διέθεσε 6 με 7 ώρες μέχρι να εξυπηρετηθεί διότι δεν υπάρχουν πάλι διαθέσιμα ραντεβού, διαπίστωσε ότι η υπάλληλος πληκτρολόγησε σωστά τις συντεταγμένες της ιδιοκτησίας του οπότε όντως το όποιο πρόβλημα είναι κεντρικά.

«Είναι απαράδεκτα όλα αυτά και τώρα που βρίσκεται το κτηματολόγιο στη φάση της αποτύπωσης των στοιχείων επιτέλους ας τα διορθώσουν. Δεν μπορείς σαν κράτος να ζητάς από τους πολίτες να νοικοκυρέψουν την περιουσία τους κι εσύ να δίνεις λανθασμένο παράδειγμα», κατέληξε ο κ. Στείρος.

 

.

 

 

 

alla_dilose_alla_vgazei_to_apodeiktiko_dilosis

Σχετικά Άρθρα