Κυριακή με κούρσες και βηματισμό στράτας από τον Ιππικό Σύλλογο Χίου στη Μαρίνα του Καστέλλου.

Μικροί και μεγάλοι περήφανοι καβαλάρηδες και ''Αμαζόνες'', μάγεψαν τους θεατές...ντόπιους και επισκέπτες!
Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 20/10/2019 - 18:33

 Mια πολύ όμορφη και ξεχωριστή Κυριακή με κούρσες και παρουσίαση αλόγων με καλπασμό, αλλά και με βηματισμό στράτας, χάρισε σήμερα το πρωϊ 20 Οκτωβρίου 2019, ο Ιππικός Σύλλογος Χίου στο κοινό της Χίου και όχι μόνο σ' αυτό, αφού είχαμε επισκέπτες που παρακολούθησαν το θέαμα...και από την Αθήνα και τον Πειραιά...και από τη Νάουσα, αλλά και από τη γειτονική μας Μυτιλήνη που έλαβε μέρος και με αρκετές συμμετοχές. 

Η Μαρίνα του Καστέλλου γέμισε απ' άκρη σ' άκρη με πολύ κόσμο και άλλογα που έκαναν ανάρπαστο το πρωϊθνο της Κυριακής, από τις 11π.μ. μέχρι περίπου τις 3 μ.μ. για μικρούς και μεγάλους. 

 Για τη διοργάνωση που στηρίχτηκε από το Δήμο Χίου και ιδιαίτερα από το Δήμαρχο, το Λιμενικό Ταμείο Χίου και το Ίδρυμα Μ.Τσάκος, μίλησε σε σχετική του συνέντευξη στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV ο Πρόεδρος του Ιππικού Συλλόγου Χίου Πέτρος Γιαννιώδης. Μίλησε ακόμη και για την αγάπη των αλογατάρηδων για τα άλογά τους που τα φροντίζουν σαν μικρά παιδιά. ''Πρώτα τρώει το άλογο και μετά ο αναβάτης'' είπε χαρακτηριστικά!

Για όλα αυτά μίλησε και ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, που παρέστη στους αγώνες και στο υπέροχο αυτό θέαμα και τόνισε ότι χαίρεται ιδιαίτερα που βλέπει ''νέα παιδιά να ασχολούνται με την παράδοσή μας...με το καθαρό και το αληθινό!...''. Πρόσθεσε ότι επιδίωξη και σκέψη του Δήμου είναι να βρεθεί επιτέλους ένας μόνιμος χώρος, οργανωμένος και κατάλληλος που να φιλοξενεί αυτή την υπέροχη διοργάνωση.

 Όταν οι κούρσες και οι παρουσιάσεις των αλόγων ολοκληρώθηκαν, πέρασαν ένας-ένας περήφανοι πάνω στα άλογα τους οι μικροί και μεγάλοι καβαλάρηδες..κορίτσια κι αγόρια...πατεράδες, μητέρες, γιοι και θυγατέρες...παραλαμβάνοντας τα κύπελα και τα δώρα τους!!!  

Σχετικά Άρθρα