Λαθραία διακίνηση 32 κιλών μαστίχας μέσα σε τενεκέδες!

Πιάστηκε βούλγαρος υπήκοος από λιμενικούς - Γνωστός και ο προμηθευτής του, κατά τον Πρόεδρο της ΕΜΧ, Γ. Τούμπο
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 14/12/2021 - 13:20
Ηχητικό απόσπασμα: 

32 κιλά μαστίχας, τα περισσότερα επιμελώς κρυμμένα σε δύο τενεκέδες,  επιχείρησε να βγάλει λαθραία από τη Χίο υπήκοος Βουλγαρίας ο οποίος όμως εντοπίστηκε από τους λιμενικούς και η ποσότητα κατασχέθηκε.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Γιώργος Τούμπος, η πληροφορία ότι το συγκεκριμένο άτομο έψαχνε να αγοράσει μαστίχα από παραγωγούς είχε γίνει γνωστή στο συνεταιρισμό την περασμένη εβδομάδα και είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές, ώστε να μπορέσουν να τον βρουν κατά την αναχώρησή του.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κύριος Τούμπος, ο βούλγαρος πριν βγει να ψάξει παραγωγούς είχε πάει στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών για να ζητήσει πληροφορίες για την τιμή του προϊόντος και τη διάθεσή του!

Κατά τον πρόεδρο της ΕΜΧ, από τη μέχρι τώρα ενημέρωσή του, φαίνεται πως το συγκεκριμένο άτομο προμηθεύτηκε το σύνολο των 32 κιλών από έναν παραγωγό, ο οποίος μάλιστα είναι και μέλος του συνεταιρισμού, που σημαίνει ότι και στην περίπτωσή του θα υπάρξει συνέχεια ενεργειών, τις οποίες όμως δεν ανέφερε με λεπτομέρειες.

Σε ανάρτησή της η ΕΜΧ ευχαριστεί για την αγαστή συνεργασία που είχε με τις διωκτικές αρχές, σημειώνοντας  ότι αποφέρει αποτελέσματα εναντίον του λαθρεμπορίου Μαστίχας.

«Ευχαριστούμε πολύ το Λιμεναρχείο Χίου και την Ελληνική Αστυνομία για την πολύτιμη αρωγή τους», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα