Λίγα τα κενά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ 265 ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ VOUCHER
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 13/09/2022 - 12:21

Με 265 παιδιά και βρέφη, μέσω του προγράμματος voucher, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους από χθες οι 7 δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί στη Χίο και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εγγραφούν τα τελευταία παιδιά για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 310 που έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν.

Ειδικά για τα βρέφη η κάλυψη των θέσεων έγινε από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα του προγράμματος, ενώ και φέτος γονείς που ήθελαν να γράψουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς σταθμούς κυριολεκτικά ξενύχτησαν για να πάρουν σειρά προτεραιότητας.

«Οι λίγες κενές θέσεις που υπάρχουν αφορούν voucher γονέων που είναι στο στρατό και έρχονται με μετάθεση  και όσες θέσεις δεν καλυφθούν, με βάση κριτήρια (κοινωνικά κ.λπ.) θα γίνουν εγγραφές νηπίων με τροφεία.», ανέφερε στην "Αλήθεια" ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δ. Χίου, Γιάννης Μανάρας διευκρινίζοντας ότι κενά υπάρχουν σε μεγάλους σταθμούς, όπως σε εκείνους στην Καλουτά, στην Φλοίσκου και στον Βροντάδο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η λειτουργία των παιδικών ξεκίνησε με επαρκές προσωπικό, ενώ προηγήθηκαν στους σταθμούς το καλοκαίρι, εργασίες βελτίωσης των υποδομών.

«Στο διαθέσιμο χρόνο που υπήρχε, έγινε ό,τι ήταν δυνατόν», σχολίασε ο κος Μανάρας.

liges_oi_kenes_theseis_paidion_ton_dimotikon_paidikon_stathmon

Σχετικά Άρθρα