«Μαστίχαθλον» 17 και 18 Σεπτεμβρίου στον Αφανή Ναύτη Βροντάδου

Κλειστά τμήματα της παραλιακής οδού κατά την διεξαγωγή των αθλημάτων
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 12/09/2022 - 14:03

Με περισσότερες από 300 συμμετοχές, ανάμεσα τους και πολλές αθλητών εκτός Χίου θα πραγματοποιηθεί η αθλητική διοργάνωση «Μαστίχαθλον» στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Αφανή Ναύτη στον Βροντάδο.

Ικανοποιημένος από τον αριθμό συμμετοχών αλλά και το πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τρία αθλήματα, ποδηλασία, τρέξιμο και κολύμπι ο πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου «Ποδηλάτες Χίου» κ. Παναγιώτης Σιταράς ευχαριστώντας όσους στήριξαν αυτή την διοργάνωση και δίνοντας λεπτομέρειες για το αθλητικό διήμερο.

Ειδικότερα ο ίδιος σε κοινή συνέντευξη τύπου σημείωσε ότι το 3ο Μαστίχαθλον, Aquaθλον special απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες και σε παιδιά από 10 έως 14 χρονών όπου θα λάβουν μέρος σε αγώνες τρεξίματος και εν συνεχεία σε αγώνες κολύμβησης.

Εκτός από τα μικρά παιδιά υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες όπου μετά το πέρας των αγώνων θα γίνουν και οι αντίστοιχες βραβεύσεις σε αυτές.

Στο τέλος της πρώτης μέρας των αγώνων, το Σάββατο, θα ακολουθήσει για όλους τους συμμετέχοντες pasta party.

Την δεύτερη ημέρα των αγώνων, την Κυριακή, θα ξεκινήσει το «Μαστίχαθλον - Τρίαθλον» όπου θα είναι ο πρώτος αγώνας Τρίαθλου για το Βορειοανατολικό Αιγαίο με ατομικούς αγώνες κολύμβησης, ποδήλατου και τρεξίματος.

«Αυτές οι διοργανώσεις βοηθούν τον στόχο μας για παράταση της τουριστικής περιόδου και αυτό μας χαροποίει ιδιαίτερα», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας, ενώ στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις του αντιδημάρχου Τουρισμού Κώστα Βεργίνα.

Από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ο Γιώργος Πατεριμός μιλώντας ως πρόεδρος του συλλόγου σημείωσε την σημασία και την συμβολή της συμμετοχής ατόμων με ειδικές ανάγκες στην αθλητική διοργάνωση του Μαστίχαθλον.

Να σημειώσουμε ότι το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου η παραλιακή οδός θα είναι κλειστή από το ύψος της Παναγίας Μούτσαινας μέχρι την Δασκαλόπετρα, ενώ την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου η παραλιακή οδός θα κλείσει μόνο στο ένα ρεύμα από το ύψος των τριών Μύλων Βροντάδου προς Καρδάμυλα με την τροχαία να ζητά από τους οδηγούς που κατευθύνονται από τα Καρδάμυλα προς τη Χίο το πρωί της Κυριακής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

mastihathlon_stis_17_kai_18_septemvrioy_ston_afani_nayti_vrontadoy

Σχετικά Άρθρα