Χίος, Σάββατο 6 Ιουνίου

"Μαθήματα" Οδικής Συμπεριφοράς σε γονείς και παιδιά

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 11/09/2019 - 14:01

Ενημερωτικά φυλλάδια με σκοπό την ευαισθητοποίηση μαθητών και γονέων μοίραζαν έξω από τα δημοτικά σχολεία της πόλης, άνδρες του τμήματος τροχαίας με στόχο, την ευαισθητοποίηση γονέων και μαθητών.

«Τα πρώτα μαθήματα σωστής οδικής συμπεριφοράς δίνονται από τους γονείς», ανέφερε ο διοικητής της Τροχαίας Χίου, Παντελής Καλανδρόπουλος, τονίζοντας ότι η Τροχαία έχει ως κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση κυρίως των μικρών παιδιών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον διοικητή της τροχαίας, πραγματοποιήθηκε από τον δήμο καθαρισμός των πινακιδίων σήμανσης έξω από τα σχολεία, ενώ στη θέση τους βρίσκονται από το πρωί και οι σχολικοί τροχονόμοι.

«Ένα αισιόδοξο για μας μήνυμα είναι η πρωτοβουλία συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που ζήτησαν να προχωρήσουμε σε απογευματινή ενημέρωση των μελών τους μέσα στις σχολικές μονάδες», υπογράμμισε ο κ.Καλανδρόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 06/06/2020 - 13:41
Πεζοπόρο τμήμα πυροσβεστών μεταφέρει στα Ψαρά το σκάφος του Λ.Σ.

Με μεγάλη φωτιά στην ηρωική νήσο των Ψαρών "εγκαινιάζεται" η θερινή περίοδος των πυρκαγιών στο νομό της Χίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Ιουνίου 2020, λόγω μελισσοκομικών εργασιών, σε απόσταση 4 χλμ. από το Μοναστήρι των Ψαρών, σε δύσβατη περιοχή, έχει μεγάλο μέτωπο και κατευθύνεται προς τη θάλασσα.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν οι κάτοικοι των Ψαρών με ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα που διαθέτουν, ενώ αναχώρησε γύρω στη 1.30 το μεσημέρι από το λιμάνι της Χίου το περιπολικό "Ρω" 070 του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να μεταφέρει στο νησί πεζοπόρο τμήμα πυροσβεστών.

Η άμεση κινητοποίηση των κατοίκων έσωσε ήδη πολλά μελίσσια, κινδυνεύει όμως το ξωκκλήσι της Παναγίας Βατούσαινας.

Μεγάλη φωτιά στα Ψαρά το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020Μεγάλη φωτιά στα Ψαρά το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020Μεγάλη φωτιά στα Ψαρά το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020