Χίος, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου

Mαθητική και στρατιωτική παρέλαση στις 11.30 π.μ. στην οδό Δημοκρατίας

Κυρ, 28/10/2018 - 08:55

Η Χίος τιμά με μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στις 11.30 π.μ. στην οδό Δημοκρατίας, την 78η επέτειο του ΟΧΙ του 1940.

Από τα ξημερώματα τμήματα προσκόπων κάνουν γνωστό με τυμπανοκουσίες σε κεντρικούς δρόμους της Πόλης το χαρμόσυνο γεγονός, ενώ ερίφθησαν 21 κανονιοβολισμοί στον Βόρειο Λιμενοβραχίονα.

Στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση και αμέσως μετά θα γίνουν στον Δημοτικό κήπο τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Καλλιμασιώτη ήρωα Αεροπόρου Κωνσταντίνου Περρίκου, που στην διάρκεια της κατοχής αρχικώς ίδρυσε την Στρατιά Σκλαβωμένων Νικητών, που την 1η Οκτωβρίου 1941 μετονομάστηκε σε ΠΕΑΝ. Ως επικεφαλής της αντιστασιακής αυτής οργάνωσης ανατίναξε τα γραφεία της φασιστικής οργάνωσης ΕΣΠΟ στις 20 Σεπτεμβρίου 1942. Η ΕΣΠΟ μεταξύ άλλων στρατολογούσε Έλληνες για λογαριασμό του πολυεθνικού τμήματος Ναζιστικών στρατευμάτων.

Σχετικά Άρθρα

"Θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη", δηλώνει στην "Α" ο Γιάννης Κοκαράκης
Πέμ, 15/11/2018 - 10:22

Το απόλυτο μηδέν έχουν να λαμβάνουν ως αποζημίωση οι πλημμυροπαθείς της 18ης Οκτωβρίου του 2010, που δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στη νότια Χίο.

Λίγες μέρες μετά την 8η επέτειο της καταστροφής, στις 24 Οκτωβρίου του 2018, η "Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας" της "Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου" ενημέρωσε εγγράφως τους 12 επαγγελματίες, ότι δεν δικαιούνται αποζημίωσης, επικαλούμενη ως επιχείρημα ότι δεν είχε πιστοποιηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές η ζημιά τους.

Όπως κατήγγειλε στο Ράδιο “Αλήθεια” ο Γιάννης Κοκαράκης, ένας από τους 12, όχι μόνο είχαν περάσει επιτροπές για τον έλεγχο, άλλα οι επαγγελματίες ακολούθως τήρησαν κατά γράμμα τα προβλεπόμενα, έκοψαν τιμολόγια για τις εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς κ.λ.π. και έφτασαν μέχρι το σημείο να αναρτηθούν τα ονόματά τους, στους δικαιούχους για να αποζημιωθούν. Το μόνο που περίμεναν -χρόνια τώρα- ήταν να μπουν τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Αντ' αυτού η "Αποκεντρωμένη Διοίκηση" τον ενημέρωσε ότι απορρίφθηκαν και τώρα οι ίδιοι σκέφτονται να καταφύγουν -ως έσχατο μέσο διεκδίκησης του δίκιου τους- στην ελληνική δικαιοσύνη.