Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων: Ανοιχτή αγκαλιά στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Τρί, 19/09/2023 - 14:31

Με μια ανοιχτή αγκαλιά, το Ίδρυμα "Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης" προσφέρει τη δυνατότητα φιλοξενίας νέων αγοριών, προερχόμενων από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, στη Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων, η οποία λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια ως στέγη μαθητικής κοινότητας με αντικειμενικό στόχο την εκπαιδευτική υποστήριξη αγοριών από όλα τα σημεία της Ελλάδας.

Στους μαθητές παρέχονται δωρεάν πλήρης σίτιση, στέγαση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ φοιτούν στο «Λιβάνειο» Γυμνάσιο Καρδαμύλων, στο Γενικό Λύκειο ή στο Επαγγελματικό Λύκειο Καρδαμύλων Ναυτικών Επαγγελμάτων. Καλούνται όσα παιδιά επιθυμούν να φιλοξενηθούν στην Μαθητική Στέγη με άμεση μετεγγραφή από σχολείο σε σχολείο, να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η πρωτοβουλία του ιδρύματος έρχεται  σε συνέχεια της αποστολής 36 κιβωτίων ρουχισμού, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας μέσω της ιματιοθήκης που λειτουργεί στις κεντρικές του εγκαταστάσεις στην Χίο, συνεχίζει την έμπρακτη στήριξη αυτών των περιοχών.

Τέλος, το Ίδρυμα καλεί όλους όσους μπορούν να συνδράμουν στην συγκέντρωση των κάτωθι ειδών με προορισμό τις πληγείσες περιοχές:

• Σχολικά είδη (Τσάντες, Κασετίνες, Μολύβια, Τετράδια, Στυλό, Μαρκαδόρους, Ξυλομπογιές, Μπλοκ Ζωγραφικής κ.α)

• Κουβέρτες & Κλινοσκεπάσματα

• Πετσέτες

• Είδη καθαριότητας σπιτιού & Απορρυπαντικά

• Αντικουνουπικά

• Είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν κ.α)

• Ανδρικά, γυναικεία και παιδικά, χειμερινά ρούχα

Παρακαλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν από τον κατάλογο των αναγκαίων ειδών, όπως τα παραδώσουν στα γραφεία του Ιδρύματος στην διεύθυνση, Μιχαήλ Λιβανού 51 στην Χίο, καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή (ώρες 09:00 -14:00).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2271081970 και 2271029600.

Σχετικά Άρθρα