Με ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης λύση στο καλοκαιρινό πρόβλημα υδροδότησης του Βροντάδου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Τρί, 01/12/2020 - 15:13
Ηχητικό απόσπασμα: 

Στην προσθήκη 1.000 κ.μ./ ημερησίως νερού προς κατανάλωση στον Βροντάδο και στην πόλη της Χίου, την καλοκαιρινή - φθινοπωρινή περίοδο, οπότε και παρουσιάζονται τα προβλήματα, που δημιουργούν τις διαμαρτυρίες των πολιτών, στοχεύει η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΧ, για την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης.

"Η υπηρεσία ξεκινά από τώρα τις διαδικασίες ώστε να είμαστε έτοιμοι από τον επόμενο Αύγουστο να χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη μονάδα", ανέφερε από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Βασίλης Μυριαγκός.

Σύμφωνα με τον ίδιο έχει εξευρεθεί δημοτικός χώρος στην περιοχή των Τριών Μύλων Βροντάδου για την εγκατάσταση της μονάδας και από την υπηρεσία ξεκινά η προσπάθεια για την εξασφάλιση των αδειών (περιβαλλοντικών κ.λ.π.) αλλά και τη διενέργεια του διαγωνισμού για την ενοικίασή της.

Με βάση την έρευνα που έχει προηγηθεί υπάρχει η δυνατότητα μίσθωσης μονάδας για μια 5ετία με ελάχιστη κατανάλωση κατ' έτος τα 100.000 κ.μ. που σημαίνει όπως είπε, ένα ετήσιο κόστος της τάξεως των 170.000 ευρώ, στο οποίο όμως πρέπει να προστεθεί και η κατανάλωση ρεύματος.

Με τα ενοίκια της 5ετίας η μονάδα θα περιέλθει στην ιδιοκτησία της ΔΕΥΑΧ με τον κο Μυριαγκό να χαρακτηρίζει οικονομικά τη συγκεκριμένη λύση που επιδιώκεται πιο συμφέρουσα από την απ'ευθείας αγορά της .

Eπίσης γνωστοποίηση ότι στην προσπάθεια προσθήκης κι άλλων πηγών υδροδότησης ενεργοποιούνται δύο ακόμη γεωτρήσεις στην περιοχη του Βαρβασίου.

 

programmatizetai_enoikiasi_afalatosis_toy_hronoy_gia_ton_vrontado

Σχετικά Άρθρα