Χίος, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου

Με επικεφαλής τον Αστροφυσικό, Ακαδημαϊκό Σταμάτη Κριμιζή η παρέλαση των Ρουκετατζήδων

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 27/04/2019 - 19:16

Ξεκινώντας από το Πετροκάραβο, με τον παραδοσιακό τρόπο, με τα γαϊδουράκια τους και τις ρουκέτες τους, οι κάτοικοι του Βροντάδου έκαναν την καθιερωμένη παρέλαση τους, προς τις δύο Εκκλησίες Αγίου Μάρκου και Ερυθιανής, όπου σήμερα το βράδυ θα διεξαχθεί ο Ρουκετοπόλεμος, που και φέτος προκάλεσε το ενδιαφέρον τηλεοπτικών συνεργείων και ξένων Μέσων ενημέρωσης.

Με τραγούδια και επικεφαλής τον Βρονταδούση Καθηγητή Αστροφυσικό, Ακαδημαϊκό Σταμάτη Κριμιζή, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο, δεκάδες αιρετούς και... υποψήφιους, οι Βρονταδούσοι είναι έτοιμοι με μέτρο και φρόνηση, να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, συμμετέχοντας ή παρακολουθώντας την αιώνια... διαμάχη των συνοικιών Αγίου Μάρκου και Ερυθιανής, για την μετάδοση του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης του Χριστού στο... διάστημα.  

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 19/11/2019 - 20:58

Είχα γράψει και προχθές για την βρωμιά και τήν δισωδία που αυτές τις μέρες μετά τις βροχές έχει ο Παρθένης !

Αλλά το σημερινό θέαμα αποκαλύπτει την τοξικότητα του νερού που ίσως χύνεται στην θάλασσα με τα λύματα ( κοινώς σκατά) που έχουν κατακλύσει την κοίτη του ποταμού που υπάρχουν πολλά μικρά ψαράκια πού όταν μεγάλωναν ήταν οι κέφαλοι που βλέπαμε.

Σήμερα εκατοντάδες νεκρά ψαράκια σαν ξυλόπροκες επιπλέουν στην επιφάνεια του υποτιθέμενου υδροβιότοπου !

Ας ελέγξουν οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες υγείας την μόλυνση του περιβάλλοντος και της περιοχής.

Για να κάνετε και εσείς χιούμορ και να μην ψυχοπλακοθείτε θα σας αναφέρω μια πραγματική παλαιά αληθινή ιστορία, που μου θύμισαν τα νεκρά ψαράκια πού μου φάνηκαν σάν ξυλόπροκες.

Πάνω από ένα από τα ξυλουργικά εργαστήρια που κατασκεύαζαν από έπιπλα μέχρι πορτοπαράθυρα της εποχής εκείνης δεν θά αναφέρω πού ακριβώς για να μην ζωγραφίσω πρόσωπα και θιγούν αθώοι με την καχυποψία, που μας επιρεάζει η σημερινή εποχή, κατοικούσε έγγαμος ιερέας ανδροπρεπής και κοτσονάτος.

Το δάπεδο ήταν ως συνήθως με μεγάλες τάβλες πάνω σε δοκάρια. Ήταν παλαιό τό σπίτι και τα ξύλα είχαν την φθορά του χρόνου. Τα κρεβάτια ήταν οι περίφημες καριόλλες με σιδερένια πόδια. Θέλεις ή σκουριά από τα σίδερα θέλεις η σαπίλα στις τάβλες του δαπέδου ήταν  η αιτία που θα αναλύσω και έχω γράψει και στον τίτλο.

Ενώ βρισκόταν ο υπερδραστήριος παπάς σε σγαστή συνύπαρξη με την παπαδιά και ήταν η παντιέρα σ'όλο τό μεγαλείο της έσπασαν οι τάβλες του πατώματος και βρέθηκε ο παπάς κάτω στο ξυλουργικό εργαστήριο πεσμένος ανάσκελα ευτυχώς πάνω σε ροκανίδια και τά πριονίδια και δεν κτύπησαν τά κόκαλα του!

Έμειναν όλοι οι ξυλουργοί με το στόμα ανοιχτό γεμάτοι έκπληξη ! Αλλά ο παπάς δεν έχασε την ψυχραιμία του και τους έκλεισε το στόμα με την εξής φράση !

Δείχνοντας με το χέρι του αυτό πού πήγε να κρύψει τους λέει ( εξ ουρανού κατήλθον ίνα αγοράσω ξυλόπροκες και ιδού το δείγμα ) . Βέβαια δεν είχε καμία παρανομία αλλά το θέαμα και μόνο ήταν ξεκαρδιστικό. Αφού βρακώθηκε συνεννοήθηκε να μείνει μεταξύ τους η ιστορία αυτή της άτυχης στιγμής του παπά . Αλλά πάντα υπάρχουν οι καλοθελητές που ανοίγουν το στόμα τους . Να με συγχωρέσουν οι φίλοι μου Ιερείς αλλά η ιστορία είναι αληθινή καί τά νεκρά ψαράκια μου θύμισαν τις ξυλόμπρουκες !

Καλό βράδυ ! Χίος 19 Νοεμβρίου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιωτης