Με μικρή συμμετοχή η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 24/09/2019 - 14:57

24ωρη Πανελλαδική απεργία πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του «αντεργατικού» αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Οι συνδικαλιστές μάλιστα προειδοποίησαν ότι  σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην προώθηση και ψήφισή του, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε απεργιακή κλιμάκωση.

Στην συγκέντρωση  που πραγματοποιήθηκε στη αρχή της Απλωταριάς συνδικαλιστικοί φορείς και σωματεια  τόνισαν την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο λέγοντας ότι αποτελεί μια προσπάθεια «γκρεμίσματος» των  εναπομεινάντων  εργασιακών δικαιωμάτων  ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά τους στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας τόσο των εργαζομένων όσο και των συνταξιούχων.

Ψηλά στην ατζέντα των αιτημάτων, η παροχή δωρεάν παιδείας και υγείας με τους συνδικαλιστές από τα σωματεία των δασκάλων και του ΣΕΣΝΟΧ να τονίζουν ότι 

είναι πολύ μεγάλα τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς τους.

«Στα σχολεία υπάρχουν μεγάλα κενά σε διδακτικό προσωπικό», ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων & νηπιαγωγών Μαρία Μουτρίκα, ενώ ο Γιάννης Λαμπαδοχυτός από τον ΣΕΣΝΟΧ τόνισε την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Χίου και την ταλαιπωρία  τόσο των  πολιτών όσο και των εργαζομένων.

me_mikri_symmetohi_i_apergia_tis_adedy

Σχετικά Άρθρα