Χίος, Τρίτη 28 Ιανουαρίου

Με μικρή συμμετοχή η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 24/09/2019 - 14:57

24ωρη Πανελλαδική απεργία πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του «αντεργατικού» αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Οι συνδικαλιστές μάλιστα προειδοποίησαν ότι  σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην προώθηση και ψήφισή του, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε απεργιακή κλιμάκωση.

Στην συγκέντρωση  που πραγματοποιήθηκε στη αρχή της Απλωταριάς συνδικαλιστικοί φορείς και σωματεια  τόνισαν την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο λέγοντας ότι αποτελεί μια προσπάθεια «γκρεμίσματος» των  εναπομεινάντων  εργασιακών δικαιωμάτων  ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά τους στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας τόσο των εργαζομένων όσο και των συνταξιούχων.

Ψηλά στην ατζέντα των αιτημάτων, η παροχή δωρεάν παιδείας και υγείας με τους συνδικαλιστές από τα σωματεία των δασκάλων και του ΣΕΣΝΟΧ να τονίζουν ότι 

είναι πολύ μεγάλα τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς τους.

«Στα σχολεία υπάρχουν μεγάλα κενά σε διδακτικό προσωπικό», ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων & νηπιαγωγών Μαρία Μουτρίκα, ενώ ο Γιάννης Λαμπαδοχυτός από τον ΣΕΣΝΟΧ τόνισε την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Χίου και την ταλαιπωρία  τόσο των  πολιτών όσο και των εργαζομένων.

Σχετικά Άρθρα

Και διαγωνισμός για τα καλύτερα τρία με φιλανθρωπικό χαρακτήρα
Τρί, 28/01/2020 - 15:54

Το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν  τα εγκαίνια της  Έκθεσης  Δημιουργικής  Τέχνης «Τα καραβάκια της Αγάπης» στη Δημοτική Πινακοθήκη Χίου.  Η έκθεση αποτελείται από τις δημιουργικές και πρωτότυπες καλλιτεχνικές κατασκευές  καραβιών σε μικρογραφίες που φιλοτέχνησαν με μεγάλη αγάπη και φαντασία  οι μαθητές  της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, ιδιώτες κ.α. την περίοδο των Χριστουγέννων.

 Ο χαρακτήρας της έκθεσης θα είναι διαδραστικός με την εμπλοκή του κοινού σε ψηφοφορία από την οποία θα αναδειχθούν τα τρία καραβάκια που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο απώτερος σκοπός είναι   φιλανθρωπικός καθώς τα καραβάκια θα δημοπρατηθούν και τα έσοδα από την δημοπρασία των εκθεμάτων  θα διατεθούν στο Γηροκομείο Χίου.

Τα εκθέματα θα παραμείνουν στο χώρο της Πινακοθήκης για όλο το μήνα Φεβρουάριο, ενώ  ομαδικές (εκπαιδευτικές ) επισκέψεις μπορούν να πραγματοποιηθούν τις  πρωινές ώρες καθημερινά από τις 9:00 μέχρι τις 14:30 και τα απογεύματα ( μόνο Τρίτη και Παρασκευή) και  κατόπιν συνεννόησης με τον χώρο Έκθεσης.  Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.