Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Με μικρή συμμετοχή η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 24/09/2019 - 14:57

24ωρη Πανελλαδική απεργία πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του «αντεργατικού» αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Οι συνδικαλιστές μάλιστα προειδοποίησαν ότι  σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην προώθηση και ψήφισή του, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε απεργιακή κλιμάκωση.

Στην συγκέντρωση  που πραγματοποιήθηκε στη αρχή της Απλωταριάς συνδικαλιστικοί φορείς και σωματεια  τόνισαν την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο λέγοντας ότι αποτελεί μια προσπάθεια «γκρεμίσματος» των  εναπομεινάντων  εργασιακών δικαιωμάτων  ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά τους στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας τόσο των εργαζομένων όσο και των συνταξιούχων.

Ψηλά στην ατζέντα των αιτημάτων, η παροχή δωρεάν παιδείας και υγείας με τους συνδικαλιστές από τα σωματεία των δασκάλων και του ΣΕΣΝΟΧ να τονίζουν ότι 

είναι πολύ μεγάλα τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς τους.

«Στα σχολεία υπάρχουν μεγάλα κενά σε διδακτικό προσωπικό», ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων & νηπιαγωγών Μαρία Μουτρίκα, ενώ ο Γιάννης Λαμπαδοχυτός από τον ΣΕΣΝΟΧ τόνισε την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Χίου και την ταλαιπωρία  τόσο των  πολιτών όσο και των εργαζομένων.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 08/12/2019 - 12:16

Ο Κάμπος, οι Καμπούσοι, τα περιβόλια και οι περιβολάρηδες μιας άλλης εποχής μπαίνουν στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Ανθρώπινες Διαδρομές» που μεταδίδεται κάθε Τρίτη στις 7 και στις 11.00 μ.μ.  και στις 3.00 μ.μ. της Τετάρτης στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

 Παρέα με τον βέρο Καμπούση Γιάννη Παϊδούση μαθαίνουμε άγνωστες πτυχές της ζωής στον Κάμπο τον καιρό της άνθησής του. Μια εκπομπή ντοκουμέντο.