Με προβληματισμούς η επαναλειτουργία της εστίασης

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 22/04/2021 - 14:41

Για «υπολειτουργία της εστίασης» και όχι επαναλειτουργία έκανε λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου καταστημάτων εστίασης Χίου Κωνσταντίνος Βεζέρης, που δήλωσε αιφνιδιασμένος από την απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων στις 3 Μαΐου.

«Πιέζαμε να ανοίξουμε την Μ.Πέμπτη και οι πιθανότερες ημερομηνίες που μας έδιναν ήταν ή στις 4 ή στις 10 Μαΐου’», ανέφερε ο κ. Βεζέρης, συμπληρώνοντας ότι θα είναι πρόβλημα στην τροφοδοσία των καταστημάτων οι αργίες που προηγούνται.

Συμφώνα με τον κ. Βεζέρη, η εστίαση δεν ανοίγει και με τους καλλίτερους όρους καθώς τα μέτρα θα είναι αυστηρά, δηλαδή μέχρι 4 άτομα σε κάθε τραπέζι με τα τραπέζια να απέχουν 2 μέτρα, ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 11.00, και λειτουργία μόνο εξωτερικών χώρων.

«Υπάρχουν κατάστημα που δεν διαθέτουν σχεδόν καθόλου εξωτερικό χώρο και σίγουρα για αυτά θα είναι αθέμιτος ανταγωνισμός να ανοίξουμε. Παράλληλα δεν γνωρίζουμε πόσο χώρο θα μας διαθέσουν για τραπεζοκαθίσματα καθώς την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε αιτήσεις», υπογράμμισε ο κ. Βεζέρης.

Τέλος σύμφωνα με τον ίδιο ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι η καθυστέρηση στην εκταμίευση του ποσού που έχει ζητηθεί για την επανεκκίνηση της εστίασης θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα κυρίως το πρώτο διάστημα επαναλειτουργίας.

 

me_provlimatismoys_i_epanaleitoyrgia_tis_estiasis

Σχετικά Άρθρα