Χίος, Σάββατο 6 Ιουνίου

Με σελίδα στο διαδίκτυο, γιορτάστηκε η μέρα Μουσείων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 18/05/2018 - 16:27

Τη διεθνή μέρα μουσείων γιόρτασε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου ανοίγοντας όχι μόνο τα μνημεία με ελεύθερη είσοδο αλλά και τα φτερά της στο διαδίκτυο παρουσιάζοντας την ιστοσελίδα της.

«Κάθε χρόνο κάνουμε μια δράση επικοινωνίας και έτσι  φέτος μπαίνουμε στο διαδίκτυο», ανέφερε η προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Όλγα Βάσση.

Η σελίδα  θα παρέχει πληροφορίες για όλα τα μνημεία , αλλά παράλληλα θα διευκολύνει  και την  επαφή των πολιτών  με την υπηρεσία.

 «Στην σελίδα μας ο πολίτης θα μπορεί να βρει οδηγίες αλλά και προσχέδια αιτήσεων ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται για τις δραστηριότητες  αλλά και τα έργα μας», ανέφερε η κ Βάσση στην παρουσίαση της σελίδας

Την παρουσίαση της σελίδας έκανε η Στέλλα Φαϊτάκη, που εξήγησε αναλυτικά τα …βήματα της περιήγησης  ενώ η Όλγα Βάσση τόνισε ότι η υπηρεσία είναι «ανοικτή» σε κάθε παρατήρηση που αφορά την νέα αυτή παροχή καθώς στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και η γνωριμία του με την αρχαιολογική υπηρεσία, το έργο της και τα μνημεία .

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 05/06/2020 - 18:04

Προφανώς θα πρόκειται για παραδρομή, με δεδομένο και το επίπεδο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, στον οποίο ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ έστειλε την παρακάτω επιστολή - διαμαρτυρία: 

 

Κύριε Πρόεδρε του  Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου,

 

     Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη μη πρόσκλησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου, με θέμα «την κυκλοφορία των οχημάτων στην προκυμαία της Χίου, κατά τις απογευματινές και βραδινές  ώρες, την θερινή περίοδο» ,που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα 1 Ιουνίου.

 

      Στη συνεδρίαση, ενώ είχαν προσκληθεί και καλώς, όλοι ο εμπλεκόμενοι  κρατικοί, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους, για τις επιπτώσεις της απαγόρευσης της εν λόγω κυκλοφορίας, σε κάθε έναν από αυτούς και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, παραλείψατε το δικό μας φορέα, παρά το γεγονός ότι η αρμόδια για την τελική απόφαση υπηρεσία, το Λιμεναρχείο είχε υποδείξει την πρόσκλησή μας!!

 

      Κατά τη συνεδρίαση και ενώ έγινε λόγος για την απουσία μας, υποδείξατε την παρουσία στο Δ.Σ. του κ. Πατεριμού ως εκπροσώπου των Α.με Α., ο οποίος προς τιμή του, αρνήθηκε τον ρόλο του εκπροσώπου μας, δηλώνοντας ότι βρίσκεται εκεί ως Δημοτικός Σύμβουλος.

 

      Σας  υπενθυμίζουμε ότι το σωματείο μας είναι και μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης και Ποιότητας Ζωής, στην οποία επίσης είστε πρόεδρος και στην οποία έχουμε ορίσει εκπρόσωπο, ως μέλος της επιτροπής με αναπληρωτή. Το σωματείο μας εξάλλου σας έχει ενημερώσει ότι πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε τηλεδιάσκεψη, που αποτελεί προληπτικό μέτρο, για την προστασία από τη μετάδοση του κορωνοϊού .

 

     Η συμπεριφορά αυτή απαξιώνει την κατηγορία των Α.με Α. από τη συμμετοχή τους στα κοινά και την κατάθεση των απόψεών τους,  που αφορούν στην προστασία των δικαιωμάτων τους, και για τα οποία αγωνίζονται  ενάντια σε κάθε μορφή περιθωριοποίησης  και απομόνωσης!!

 

     Ελπίζουμε  ότι έστω και εκ των υστέρων, θα λάβετε υπόψη τις απόψεις μας, οι οποίες εστιάζουν στη διατήρηση των ελεύθερων  πεζοδρομίων, των ραμπών και του οδηγού όδευσης τυφλών, και αποτελούν προϋπόθεση για την ανεμπόδιστη και ασφαλή διέλευση των εμποδιζόμενων ατόμων (υπερήλικες, μητέρες με παιδικά καροτσάκια, μικρά παιδιά κλπ)  και των Α.με Α. και ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό!!