Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Με υποχρεωτική χρήση μάσκας το φετινό προσκύνημα στην Αγ.Μαρκέλλα

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 13/07/2020 - 14:33

Διαφορετικός από κάθε άλλη χρονιά θα είναι ο φετινός εορτασμός της Αγίας Μαρκέλλας καθώς τα μέτρα για την διασπορά της πανδημίας του κορωνοϊού, επιβάλουν μάσκες και τήρηση αποστάσεων στους πιστούς.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εξεταστούν όλες οι παράμετροι αιρετοί και φορείς τόνισαν ότι στο φετινό εορτασμό οι πιστοί θα πρέπει να λάβουν ατομικά μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα και εν αναμονή νέων μέτρων από την κυβέρνηση τις επόμενες ώρες, η προσέλευση και το προσκύνημα στον Ιερό Ναό θα γίνεται με υποχρεωτική  χρήση μάσκας, ενώ θα τηρούνται αποστάσεις τόσο στον αύλειο χώρο όσο και κατά την είσοδο στον Ιερό Ναό.

Στον Ναό, κατά την διάρκεια της λειτουργίας θα  βρίσκονται μόνο ο Mητροπολίτης Χίου με ιερείς, και μόνο όσοι έχουν προσκληθεί με ειδική πρόσκληση.

Όλοι οι υπόλοιποι αιρετοί και εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας θα βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένα χώρο έξω από τον Ιερό Ναό.

Κατά την διαδρομή προς την Αγ.Μαρκέλα θα υπάρχουν σε όλους του δρόμους άνδρες της Τροχαίας τόσο με υπηρεσιακά όσο και με συμβατικά αυτοκίνητα προκειμένου να εξασφαλιστεί η εφαρμογή του ΚΟΚ, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χίου Παντελής Καλανδρόπουλος, χωρίς ζώνη και κράνος, δεν πρέπει να σκεφτεί κανένας να φύγει από το σπίτι του.

Οδηγίες όμως υπάρχουν και για τους περιπατητές που πρέπει να βασίζουν στην άκρη του δρόμου αντίθετα από την κατεύθυνση που κινούνται τα οχήματα, ενώ να διαθέτουν ανακλαστικά και μικρό φακό προκειμένου να είναι ορατοί από τα οχήματα.

Για πρώτη χρονιά θα υπάρχουν πρόστιμα και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου για όποιον ανάψει φωτιά καθώς σύμφωνα με τον διοικητή της Π.Υ Γιάννη Βουράκη θα επιβάλλονται πρόστιμα από 150 έως 700 ευρώ ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας  που θα έχει εκδώσει η Πολιτική προστασία.

Σε ετοιμότητα και το Νοσοκομείο Χίου καθώς Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα βρίσκεται στην περιοχή για όποιον χρειαστεί βοήθεια καθώς και ιατρικό προσωπικό.

Από πλευράς Δήμου, σύμφωνα με τους αντιδημάρχους που μετείχαν στην σύσκεψη, έχουν γίνει όλες οι ενέργειες που κάθε χρόνο απαιτεί ο παγχιακός εορτασμός της Αγ. Μαρκέλλας.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 11:10

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι μόνη της απέναντι στην Τουρκία, κατέθεσε ο δημοσιογράφος –συγγραφέας Κώστας Μαρδάς στο «Ράδιο Αλήθεια» σχολιάζοντας τις εξελίξεις.

Ο κ Μαρδάς τόνισε ότι «τώρα μετράμε τους φίλους μας», υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής η Ε.Ε έχει σταθεί ρητορικά δίπλα μας, ενώ αναφορικά με την στάση της Γερμανίας , που έχει και την προεδρία της Ε.Ε αυτή την περίοδο, την χαρακτήρισε ως «διαμεσολαβήτρια χώρα».

«Εκτιμώ ότι δεν έχουμε συμμάχους που θα σταθούν δίπλα μας σε μια πιο δυναμική στάση. Είμαστε μόνοι μας» τόνισε ο κ Μαρδάς.

«Είναι ολοφάνερο ότι ο Ερντογάν έχει κακιώσει, μετά την υπογραφή με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ και θέλει να μας σύρει σε διάλογο», είπε ο κ. Μαρδάς συμπληρώνοντας ότι «η μοναδική χώρα που μπορεί να σταματήσει τον Ερντογάν είναι οι Η.Π.Α».

«Η επομένη κίνηση που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να απευθυνθεί προς της ΗΠΑ, καθώς, ως χώρα του ΝΑΤΟ, είμαστε υπό την Αμερικανική κηδεμονία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την στάση της Ελλάδας, ο κ. Μαρδάς εκτιμά ότι «πάμε καλά, αρκεί να αποφύγουμε τους παρορμητισμούς», ενώ δεν παράλειψε να αναφερθεί  και στην Κύπρο λέγοντας ότι « Η Κύπρος με τις ενέργειες για χάραξη ΑΟΖ μετέφερε την ένταση από την Πάφο στο Καστελόριζο».