Χίος, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου

Μεγάλη προσέλευση στους σταθμούς του Δήμου και της ΔΗΚΕΧ για δωρεάν εγγραφές

Μετά την ανακοίνωση των δικαιούχων στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 24/07/2019 - 14:21

Με voucher θα καλυφθούν οι περισσότερες θέσεις βρεφών και παιδιών στους σταθμούς του δήμου Χίου και της ΔΗΚΕΧ, μετά και την αύξηση πανελλαδικά των αιτήσεων που εγκρίθηκαν φέτος.

Ήδη από το πρωί αρκετοί γονείς προσήλθαν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για να προχωρήσουν τις εγγραφές με το «διαβατήριο» που τους παρέχει δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους για το επόμενο εκπαιδευτικό έτος.

Όπως είπε στο Ράδιο «Α» από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου ο Νίκος Λαμπρινούδης μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν γίνει ήδη 80 εγγραφές, ενώ ο Κλέαρχος Χρύσης, Πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ σημείωσε ότι για τους δύο σταθμούς της δημοτικής επιχείρησης συμπληρώθηκε, μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ, ο αριθμός των βρεφών και η διαδικασία συνεχίζεται για τα παιδιά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι 7 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί έχουν δυναμικότητα φιλοξενίας 320 βρεφών και παιδιών και οι δύο της ΔΗΚΕΧ θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν 100 με 118 αιτήσεις, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την αδειοδότηση του σταθμού "Νερομπογιές και Νότες" που μεταστεγάζεται σε νέους χώρους, απέναντι από την Πυροσβεστική και αναμένεται – κατά τον κ. Χρύση- να εγκαινιαστεί 30 με 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τους Προέδρους του Νομικού Προσώπου του Δήμου  και της ΔΗΚΕΧ μετά την ικανοποίηση των εγγραφών μέσω προγράμματος θα υπάρξουν κενές θέσεις οι οποίες θα διατεθούν με τροφεία σε ενδιαφερόμενους, μιας και το πρόγραμμα π.χ. εξαιρεί τους δημοσίους υπαλλήλους. Ωστόσο ακόμα δεν μπορεί να προσδιοριστεί ποιος θα είναι  ο αριθμός των θέσων με τροφεία στους 7 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ενώ για εκείνους της ΔΗΚΕΧ ο κ. Χρύσης έκανε λόγο για πρόβλεψη που θα καλύψει 10 με 15 αιτήσεων γονέων – εργαζομένων στο δημόσιο.

athroa_proseleysi_gia_eggrafes_stoys_paidikoys_me_voucher

Σχετικά Άρθρα