Μεγάλο παιχνίδι των Προσκόπων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 29/09/2021 - 12:02
Παιχνίδι γνωριμίας των παιδιών με την ελληνική επανάσταση διοργανώνουν οι χιώτες πρόσκοποι στη Χίο

Το 2021 το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τον αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία και διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Χίου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χίου με τη συνδιοργάνωση ενός μεγάλου παιχνιδιού με θέμα τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση.

Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία της ελληνικής επανάστασης και τη συμμετοχή της Χίου σε αυτή.

Το μεγάλο παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά ΣΤ’ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Οκτώβρη 2021 από τις 9.30 έως τις 13.30. Το σημείο εκκίνησης θα είναι το "Μπούρτζι", όπου θα αποβιβαστούν οι Ήρωες του ’21 από τις ναυτοπροσκοπικές λέμβους.

Εκεί τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και θα ξεκινήσει το μεγάλο παιχνίδι με σταθμούς σε σημεία ιστορικής σημασίας της πόλης, όπως η μαρμαρένια βρύση, το παλατάκι Ιουστινιάνη κ.ά. καλύπτοντας τις περιοχές του Κάστρου, έως το λιμάνι, το Ναυτικό Μουσείο, την Απλωταριά και τον Δημοτικό Κήπο. Τα παιδιά θα κινούνται με συνοδεία ενήλικων εθελοντών.

Η ολοκλήρωση του παιχνιδιού θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Βουνακίου, όπου και θα φτάσουν όλες οι ομάδες αφού έχουν συλλέξει κομμάτια παζλ. Απώτερος στόχος θα είναι η συμπλήρωση του παζλ με θέμα την Ελληνική Επανάσταση.

Την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο https://forms.gle/FB9SX3Qxae4VndFd9

Για οποιαδήποτε πληροφορία - διευκρίνιση: Ελένη Γιαννούμη, Έφορος Κλάδου Λυκοπούλων Π.Ε. Χίου, στο τηλέφωνο 693 690 6246.

100_paidia_kai_35_enilika_stelehi_gnorisan_viomatika_to_1821

Παιχνίδι γνωριμίας των παιδιών με την ελληνική επανάσταση διοργανώνουν οι χιώτες πρόσκοποι στη Χίο

Σχετικά Άρθρα