Μέχρι πότε θα κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας τα καμένα πεύκα;

Από τύχη γλίτωσε χθες ο Πρόεδρος της Βέσσα από πτώση πεύκου στο δρόμο προς Αγ. Γιώργη
Τετ, 09/11/2016 - 14:58

Να περιμένουμε την επόμενη φωτιά, την επόμενη διακοπή ρεύματος, ή την πτώση στα κεφάλια μας ενός από τους καμένους πεύκους που βρίσκονται στις παρυφές των δρόμων στα νοτιόχωρα;

Τα ερωτήματα αυτά έθεσε το πρωί ο Πρόεδρος της για δύο φορές  καμένης μέσα στην τελευταία 4ετία Βέσσας, με αφορμή την πτώση χθες στις 11.50 το πρωί ενός καμένου πεύκου στο 2 χλμ. από Βέσσα προς Άγιο Γιώργη, με τον ίδιο να την γλιτώνει λόγω τύχης, αφού το αυτοκίνητό του απείχε μόλις 100 μέτρα από το σημείο που έπεσε ο κορμός.

«Έχουμε κάνει ενέργειες προς τη ΔΕΗ, προς το Δασαρχείο, θέσαμε το ζήτημα και στην αντιδήμαρχο Περιβαλλοντος, Βιβή Ποταμούση, αλλά δεν βλέπουμε να κόβονται τα δέντρα που κινδυνεύουν να πέσουν, είτε πάνω στο δίκτυο της ΔΕΗ, είτε μεσα στο δρόμο. Φοβόμαστε ότι δεν θα αργήσουμε να έχουμε πάλι διακοπές ρεύματος, αφού τα δέντρα πέφτουν πάνω στα δίκτυα και προκαλούν ζημιές, ή ακόμη χειρότερα φωτιές, όπως συνέβη και το καλοκαίρι», τόνισε ο Βασίλης Καβουράκης και ανέφερε ότι το κύριο πρόβλημα παρατηρείται στο οδικό δίκτυο Αρμολίων – Λιθίου, στο δρόμο προς Ελάτα και από τα μισά του οδικού δικτύου Αγίου Γεωργίου – Ελάτας.

«Συνεργαζόμαστε με το Δασαρχείο ώστε στις νέες άδειες υλοτομίας οι ιδιώτες να μπορούν να υλοτομούν σ’αυτές τις περιοχές που είναι κοντά στους δρόμους και υπάρχει κίνδυνος πτώσης δέντρων. Αντίθετα στη ΔΕΗ που απευθυνθήκαμε δεν τύχαμε απάντησης. Η τελευταία επιστολή μας προς την επιχείρηση ήταν τον Σεπτέμβριο», δήλωσε στην «Α» η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Χίου, Βιβή Ποταμούση.

«Είμαστε αναρμόδιοι. Οι δρόμοι που έχουν το πρόβλημα με τα καμένα δέντρα υπάγονται στην Περιφέρεια», είπε η κα Ποταμούση και πρόσθεσε ότι θα εξετάσουν τι άλλο μπορεί να κάνει ο δήμος, ο οποίος, όπως γνωστοποίησε έχει ήδη ξεκινήσει τη νομική διαδικασία, μετά το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τη φετινή φωτιά στα Μαστιχοχώρια, που υποδεικνύει ως υπαίτιο το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

Σχετικά Άρθρα