Χίος, Παρασκευή 29 Μαΐου

Μείον δύο δέντρα συν ένα καινούργιο πεζοδρόμιο

Δευ, 19/11/2018 - 15:18

Δύο ξερά δένδρα έξω από το Δημαρχείο στο ύψος των Καφενείων της αγοράς, κόπηκαν σήμερα ύστερα από απόφαση της Υπηρεσίας πρασίνου, προκειμένου να αντικατασταθούν από άλλα.

Μάλιστα λόγω της αναγκαιότητας αντικατάστασης, δεν κόπηκαν απλά οι κορμοί τους αλλά σκάφθηκε ο γύρω χώρος ώστε να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα βέβαια να σπάσει μεγάλο μέρος του υπάρχοντος πεζοδρομίου, που τώρα θα αποκατασταθεί.

 

Σχετικά Άρθρα

Αύριο για την κατασκευή διάβασης πεζών
Παρ, 29/05/2020 - 16:31

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια  του έργου «Κατασκευή προσβάσεων πεζών», θα εκτελέσει εργασίες απόξεσης και ασφαλτόστρωσης στην οδό  Έλενας Βενιζέλου, στο ύψος της νέας πύλης εισόδου του Νοσοκομείου, για την κατασκευή της νέας διάβασης πεζών.

 Για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών κατασκευής αυτής της διάβασης, θα πραγματοποιηθεί στένωση λωρίδων κυκλοφορίας και ρύθμιση κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Έλενας Βενιζέλου από την συμβολή της με την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης έως την συμβολή της οδού Καλουτά με την οδό Αγίας Μυρώπης το Σαββάτο στις 30/05/2020 από τις 7:00 π.μ. εως τις 15:00.

Επισημαίνεται λοιπόν ότι τα οχήματα και μηχανάκια, θα πρέπει να κυκλοφορούν σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις σημάνσεις επί τόπου για όλη τη διάρκεια διενέργειας των εργασιών, για να μπορέσει να διεξαχθεί ομαλά η κατασκευή του έργου.

Παρακαλούνται οι πεζοί και κυρίως οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού που απασχολείται στο έργο και τις προσωρινές πινακίδες εργοταξιακής σήμανσης, καθώς και τις προσωρινές σημάνσεις κυκλοφοριακής ρύθμισης και να μειώσουν την ταχύτητά τους.