Μέρα γιορτής για την εθελοντική αιμοδοσία

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ- ΗΧΗΡΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 14/06/2024 - 14:27

Μια μεγάλη γιορτή προσφοράς του πιο πολύτιμου δώρου στον συνάνθρωπο, του αίματος, ήταν η σημερινή μέρα εθελοντικής αιμοδοσίας στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου.

Με μεγάλο αριθμό διοργανωτών, η προσέλευση ήταν μεγάλη παρόλη την ζέστη γεγονός που δείχνει και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προσφορά στον συνάνθρωπό.

Ικανοποιημένοι από την προσέλευση αλλά και την αντιμετώπιση των Χιωτών σε κάθε δράση εθελοντικής αιμοδοσίας η ιατρός Ηλέκτρα Δημητρακοπολου αλλά και η προϊστάμενη νοσηλεύτρια του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χίου Άννα Σωτηρίου, που τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να στηρίζεται το τμήμα αιμοδοσίας Χίου… στα πόδια του έτσι ώστε  να μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου, ευχαριστώντας παράλληλα όσους στηρίξουν το έργο τους.

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν και οι εθελοντές καλώντας όλους να αιμοδοτήσουν.

Ξεχωριστή παρουσία με... νόημα η Δέσποινα Βουχούρη και η Μαρκέλλα Χουλη, που δέχτηκαν το δώρο ζωής από δότη και μπορούν σήμερα να απολαμβάνουν κάθε μέρα.

Με συγκίνηση τόνισαν ότι είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθούν οι πολίτες για την δυνατότητα που έχουν με ελάχιστο χρόνο και χωρίς κανένα απολύτως κίνδυνο να γίνουν δότες μυελού των οστών, σώζοντας μια ζωή.

Να σημειώσουμε ότι η κ. Βουχούρη υπογράμμισε ότι μετά και την δημοσιοποίηση της προσωπικής της ιστορίας υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και προσφορά από  τους πολίτες.

Αρωγοί στην γιορτή της εθελοντικής αιμοδοσίας σύλλογοι και φορείς που στέλνουν το κοινό μήνυμα «γίνε αιμοδότης και δότης γιατί κάποια στιγμή στην ζωή σου είτε ο ίδιος είτε κάποιο μέλος της οικογένειας σου θα το χρειαστεί».

giortastike_i_pagkosmia_imera_ethelonti_aimodoti

Σχετικά Άρθρα