Μέσα στο 2014 εκβάνθυνση του λιμανιού

Άμεση αντίδραση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου στο αίτημα της Attica κατά το ήμισυ, αφού το υπόλοιπο "κολλάει" στην έλλειψη Μελέτης Περιβάλλοντος του λιμανιού
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 29/09/2014 - 15:35

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μιχάλη Μπελέγρη, Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, σε επιστολή της Attica Group, που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ, αν και όπως δήλωσε ο ίδιος, τουλάχιστον για το ένα εκ των δύο ζητημάτων που θέτει η εταιρεία και ειδικότερα εκείνο της επαναφοράς των λειτουργικών βαθών του λιμανιού, το Λ.Τ. έχει ήδη κάνει τις πρώτες ενέργειες.

Όσον αφορά τις φερτές ύλες στο λιμάνι, που κατά τη γνώμη του δεν είναι μόνο λύματα αλλά και υλικά που εισέρχονται από τη μοναδική είσοδό του, ανέφερε σε συνέντευξή του στην «Α»  ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής που τίθεται το θέμα της τροποποίησης του προϋπολογισμού του 2014 επιδιώκεται μέσω αυτής να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πίστωση για να γίνει το έργο της εκβάθυνσης, για την οποία ήδη προετοιμάζεται η μελέτη.

Χωρίς να κάνει συγκεκριμένη αναφορά για το κόστος του έργου, χαρακτήρισε διαχειρίσιμο το ποσό, που πρέπει να βγει από τους ίδιους πόρους του Λ.Τ.

Για το δεύτερο θέμα που θέτει η ακτοπλοϊκή εταιρεία και αφορά τις παρεμβάσεις στη ράμπα και στην πλαγιοδέτηση του πλοίου το θεώρησε δυσκολότερο, αφού χρειάζεται απαραίτητα η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο λιμάνι, που όμως δεν είναι ακόμα έτοιμη.

Ο κ. Μπελέγρης επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα της ΜΠΕ λέγοντας ότι «δεν μπορεί να πηγαινοέρχεται εδώ και 3 χρόνια» και πρέπει ΑΜΕΣΑ να λήξει το θέμα, αφού χωρίς αυτήν δεν μπορούν να γίνουν βασικά έργα υποδομής στο λιμάνι, ούτε είναι ωφέλιμο να γίνεται  κάτι εμβαλωματικά, χωρίς να δίνει λύση στα υπαρκτά προβλήματα.

Ως δεύτερο ιεραρχικά ζήτημα ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου έθεσε την εκπόνηση του περιβόητου Master plan του λιμανιού της Χίου, ενώ ως τρίτο θέμα την εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ στο νότιο τμήμα, προκειμένου να γίνει μαρίνα.

«Αυτά πρέπει άμεσα να οριοθετηθούν», σημείωσε ο κ. Μπελέγρης που δε θέλησε να μπει στη διαδικασία της όποιας ενημέρωσης για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα, θεωρώντας ότι μετά το Δεκέμβρη θα υπάρχει δυνατότητα για τις όποιες – συγκεκριμένες πια- ανακοινώσεις.

Μ. Μπελέγρης, Πρόεδρος Δημ. Λιμενικού Ταμείου - "Απάντηση στα αιτήματα της Attica Group"

Σχετικά Άρθρα